17.11.13

Tahun ke Enam

Hai hai hai..

Bulan November mmg bulan cinta saya..setiap tahun ade je lah entry ni kan kan..
Semlm, 16 November. Ulang tahun perkahwinan, yg ke-6. Omputih kata anniversary. Eh bukan tarikh kawin je tau.. tapi BLOG ni jugak! Sbb blog ni ditulis sejak sy kawin ler.. So Selamat ulangtahun ke 6 ceriterakasih! hehe

Dan buat pertama kali, 16 November, kami x celebrate T_T... SEBAB si Arjuna beta pegi outstation mencari nafkah. Gituu...

Kebetulan mamita sy dtg sini. So mlm 15hb sy dan mamita pegi tido umah adik di Subang. Tetiba si Arjuna msg mlm tu, suh sy balik umah pagi2 b4 9am.. sbb ade courier album nk smpai umah. Adoi..potonggg btoi..

Esok paginya, mamita pulak nk ajak pi breakfast dulu.. tp memandangkan dh lambat benor dorang bersiap, maka sy terpaksa lah balik umah dulu sbb ada courier nk dtg kannnn... T_T

Pecut balik umah. kul 930 smpai. Hummm tunggu tak dtg2 pon.  Kul 10am, ade van dtg.. hah sampai dh le tuuu. Skali tgk... EHHHHHHH... bukan org hantar album nehhhhh....tapiiiii..

BUNGA!! haha..

First time tauuu dpt org antar bunga kat aii~ #excited
Walaupun sy bkn jenis minah bunga sgt, tapi sape yg tak senyum lebar kan kalau tetiba dpt surprise camni kann kannn??? Hati mesti bunga2 jugak. hihi

Semlm gak Secret Recipe buat promo diskaun rm16 utk pembelian kek sebiji. Dok pk nk beli ke idok..nk beli ke idok.. idok laaa jawabnya! Kek besar2 tu jenuh lah nk habiskan, BAIK buat sendiri..hahahaa   cakap je lah kau mmg jual kek buatpe nk beli lagi

Soooo... buat pertama kali sy nk pecahkan record jugak untuk buat Cheese Cake! Last minute decision btoi, petang2 16hb, dalam hujan lebat amat, ku gagahi jua pegi kedai beli buah blueberri. ITU JE.  Ala2 blurr dan tak berniat btol2 lagi nk buat cheesecake tu. Resepi pon tak cari kann..

Balik, baru cari resepi. YG PALING SENANG dan PANTAS. Buka peti ais..mujurrrr ade cream cheese walau seketoi. adeh.. buat laa jugak, hentam je la apa yg ade, maka jadi laa ciskek kecik comel. Tadaaaa~~~

Mujur lah boleh tahan rasanya.. tp tak buka utk order lg ye! Tunggu mak terellll btoi dulu.

Sebenarnya mlm tu, kul 12am tepat 16hb, masa kat umah adik tu, ada tragedi. Ni ha budak excited terlebih bila jumpa kazen dia.. seronok sgt lari sana sini, tercelapak sofa, jatuh terseret, kena kabinet. Luka panjang kat kening. Mujur sgt tak kena mata. Hmm patut kena jahit, tp skrg ade teknik gam, so pakai gam je. harap2 lepas buka plaster tu, luka tu dh bercantum. Irfan...irfan..dh ade kenangan setiap kali 16 nov utk parut kamu tu nnt. 



Tu je kot setakat ni.. tgh planning nk pi celebrate luar KL. Tgk lah kalau 'sempat' ade lah story mory di sini..kekeke... citer raya pon tak sambung2 kann

And..dear hubby, Happy 6th Anniversary. Selamat ulangtahun ke 6.. semoga ikatan ni kekal hingga ke Jannah. i love u.

6thn blogger,

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...