20.4.12

tak update bersebab...

sebabnya saya isi masa lapang dengan menjadi penjual dessert separa bertauliah. Hehe sbb apa separa bertauliah? sbb menuntut ilmu blom sampai ke negeri China lg.. hehe..

Awal tahun aritu, sibuk ngan kelas belajar baking kek. Ye lah selama ni main redah je ikut resepi internet buat kek. Ade je yg tak kena. Jadi lepas dah tuntut ilmu, dah terel la nk buat kek ngan pelbagai teknik. ;)


Dah terel buat kek, mesti nk kena blajar deco kan. So ni tuntut ilmu buttercream dulu. Baru grad neh. Haa next month baru nk blajar fondant nok.. bleh la u ols order kek hantaran ke kek besday ke haper lepas neh.. #konfiden kan?

Tapi dalam byk2 order, yg ni jugak paling laku... Pavlova (dlm gmbr: single layer)

Tartlet pon saya pegi tuntut ilmu.. No.2 peberet order... mai la order.

Ha yg ni order lepas habeh tuntut ilmu buat kek, deco tu saya tibai je lukis. Ye lah tak masuk kelas deco lg time neh.

Okeh, yg ni first attempt buat homemade chocolate praline. Menjadi jugak. hihi

Yg ni pon 1st attempt buat kek lapis. Mmg menguji kesabaran. Tapi berbaloi2...sedappppppp!


Amacam? drooling sampai terguling? jom pakat2 LIKE Mangotouch Delight
dan ORDER SEKARANG!


Petit Chef,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...