23.12.11

Japan #05 :: Shopping Spree at Tokyo



Hai lama kan tak update blog. Semangat dah kurang sbb bz meneruskan hidup. aceh.. sambungan kisah di Jepun. Yeah awal2 pagi dh checkout hotel Fuji Mihana, hotel yg aku tertinggal jam tu. hihi.



Kami singgah di Asakusa. Kat area kuil ni ada jual local item. So sebab tu buat pitstop kat sini dulu. Sebab kira harini last day lah utk shopping2.



Haa ni dorang dok tilik nasib kalau tak silap.


Gambar di Asakusa berakhir di sini sbb anda sendiri bleh lihat ketajaman mata wanita itu utk memulakan aktiviti shopping. hihihi. Sesak pon mak redah jugak ngan stroller tu.



Sesudah habis melepaskan nafsu shopping, haruslah bersyukur ke atas rezeki masing2. Kami singgah di satu2nya masjid (cami) di Tokyo.


Next destination is Shinjuku. Tapi harap maaf tiada gambar sgt nk amik kat situ sbb xtvt shopping jugak dan keadaan sedikit sesak. Tak lama pon kat situ sbb encik tour guide nak suh kami shopping sampai penat kat Ginza. hehe. So ada apa ngan Ginza?


Nah inilah Ginza - a place to be seen emptying your wallet! haha ok yg dalam gambar ni adalah laluan utama 4 lane yg DITUTUP pada wiken semata2 nak memudahkan pejalan kaki bershopping. And if im not mistaken, ade 5-6 lorong semua tu adalah pusat beli belah mengikut jenis2 barang. Kalau beri masa sehari - 2 hari baru cukup kot nk tawaf. Tapi kami cuma ada 2 jam saja kat sini. Mmg kaedah shopping saya adalah, berkenan amik dan amik dan try dan byr. Ka-ching!!


Kebetulan hari tu lah Steve Jobs meninggal. Oh lihat dorang siap letak apple yg di gigit lagi sama mcm logo APPLE. ;)


Nampak mcm lama sgt kan shopping dari siang sampai mlm. Nak buat camne, kul 5 dah gelap. Kedai pulak tutup pukul 8. haa tu nampak forever XXI (forever 21), 5 tingkat yawwww~~~! Heaven btol memilih pakaian. Seblah dia yg tak sempat pegi adalah Zara 5 tingkat jugak.. Cis tapi takpe.. sbb Zara pon mcm mahal jugak kat sana. Lepas shopping makan2 dan balik hotel. Zzzz tp encik hubby pegi merayau ke Hardrock dan dpt gambar seperti dibawah. :p


Tokyo Tower di waktu siang.



Tokyo Tower di waktu mlm dan menjeleskan saya. Ok bai.

Syoknye shopping,

14.12.11

WW #005 :: bungkusan dari Timur





Bagusnya mereka packing jam sekecil ini dengan penuh ciri2 keselamatan. Saya tertinggal jam ni kat hotel di Gunung Fuji haritu. Then minta dorang post ke hotel last kami. Tapi memandangkan kami bertolak ke Malaysia pagi, jadi tak sempat la sampai ke tangan saya. Jadi tunggu lah next trip dr agensi perlancongan ni pegi amik. Alhamdulillah..Mujur dpt balik. Walaupun bukan nya jenama Rolex tapi sbb dia ada sentimental value, mesti kena dptkan balik jugak!



Kagum buat kesekian kali.

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...