27.5.11

Holiday bliss at Phuket

Yes.. we went to Phuket last 2 weeks. A 4 days blissful family holiday~~weeehooooo! We bought AirAsiaGo package few months ago. Dah lama.. dah hampir lupa ada percutian. Hehe. So here we go~


This is Irfan's second time on board. Alhamdulillah budak besar dah tau duduk diam main iPad. Tak macam balik dari Bandung last year. T__T Elok laa sbb Irfan pun dah kena beli seat sendiri..iskk iskk.. :P Oh kami amik flight mlm..sampai pun mlm la jugak kat sana.. ala beza sejam awal je..haha


Arrived at Phuket Airport. Nasib baik dah amik driver pickup to hotel sebab airport to Patong beach around 40 minutes.


Done check-in at Avantika Boutique Hotel. Simple but nice. Irfan pun dah tangkap lentok..


Ni haa biliknya. Katil king, ada tmpt santai kat situ, ada tv, ada dvd, ada balconi, ada bathtub, dan lain2... mengadap beach. Dah habis bergambar, terus lelap simpan tenaga untuk esok.


Day 2, we took Khai Island Tour (half day). Suppose nak ambil Phi Phi Island Tour but since nak pegi situ amik masa 2 jam and plus Irfan lg, mcm kesian pulak. So, just ambil halfday tour ke Khai Island which take only 20 minutes by the speedboat.

Khai means egg. So Khai Island means Egg Island..hahaa ye la dah pulau dia bulat2 kecik je..mcm telur. Ada 3 pulau sebenarnya. Koh Khai Nai, Koh Khai Nui dan Koh Kai Nok. Each island you can do your own activities like swimming, snorkeling, feeding the fish, eating and relaxing on the beach.

keindahan pantai yg jarang lihat berserta langit yg membiru..haruslah membuat lompatan kegembiraan begini. theeehihii

sang Arjuna berlari ke langit.. oh nak tukar nama Mr.Ray ke Arjuna lah.. lepas nih jgn konpius ok.


Ikan-ikan lapar bebenor.. padahal hari2 org datang sini bg makan roti. Bukan sikit2, banyak pulak tu.


Haa salah satu memilih tour ni, sebab tak perlu nak susah payah snorkeling, Irfan pun buleh masuk dalam laut bersama ikan. Dok tepi pantai je, ikan datang, tp mestilah jgn kedekut, sila beli roti utk umpan. Tapi budak kecik tu geli nk celup kaki bg kena ikan..hahaha

eceeeewahhh... gaya beach boy.. weewiit!

Papan SUMMER nih tatau utk apa. Tapi aku tuduh sebagai Helipad.. :p

Dah habis tour island. Terjun kolam dulu. Irfan buat sunbathing sambil2 tu.. (kononlahhh)


Hah, korang nk bagi ke???

Malam2 jalan2 tgk Bangla Road yg glamour sgt kat Phuket ni. Glamour utk kaki2 clubbing lah. Sini byk club, tarian2 menjolok mata ade je merata2, nak tgk 'persembahan harimau' pun ada..hahaha



Day3,
Kami amik city tour. Heh, last decide..takde keje. Nak jalan sendiri2 malas. So pegi la tgk View Lookout Point Phuket. Nampak la beach2 berteluk tu.. Cantik kan? tu Karon beach, Kata beach, dan Patong beach ( yg ni tak nampak).

Lepas tu kami pegi Elephant Trekking. Naik gajah tgh2 hari. Hampeh skali controller gajah tu tak bawa payung.. monyok je irfan tahan panas.. tp dia suke sebenarnye.




Lagi satu ada pegi Wat dia, kami tak turun tgk pun, just amik gambar dan terus nk shopping. Kami di bawa ke Premium Factory Outlet. Bapak murahhh. 50% -70% wa ckp lu.. Arjuna saya je ralit shopping tp mak cuma rembat sehelai baju Playboy aje sebab nak beli seluar Levis adalah tidak muat sebab gemuk. ok Diam!

Ada lagi, pegi kilang buat tshirt. Mmg berkualiti dan murah. Tempat jual kraftangan, dan tempat beli chesnut. ahh mahal lah tmpt tu. baik beli kat padang besar. hahaha.

Memandangkan hari last, so penat2 bershopping tadi. Sanggup takmo tido, terus turun pantai. Sebab nk minum air kelapa tepi pantai. Sedap ok air kelapa sini.

Dia suka main pasir. -Patong beach.


we were here since 2011


wajib beli di Hard Rock Cafe.

Oh 3 hari dok sini asyik makan mahal2 je. Memang makanan mahal kat Phuket. I means yg halal lah. Unless kalo terjumpa kedai yg betul. Dan luckily kami jumpa juga pada malam terakhir kat sini. Alhamdulillah.. buleh jugak makan Ikan sweet sour org thai masak. Tomyam dah tak order dah. sebab hari2 makan tomyam mahai. Ye lah tomyam rm25 semangkuk! tu masa kami dok jumpa kedai2 halal pak arab je la. Kedai Arab kan mmg mahal.

Haa melayan je pelayan kedai ni. Siap minta Arjuna bg lagu2 melayu transfer bluetooth. Nak pasang kat kedai bg org datang la tu. hahaha.


Apa2 pun sempat laa I buat Aromatheraphy Body Massage buat pertama kali seumur hidup. Haha. Lega rasanya. tetiba mcm suka pulak massage2 ni kalo tak, penggeli orgnya.. hihihi.

Day 4,
Having breakfast before checkout.


The boutique hotel.. bye2..


Apa lah pak gad ni amik gambar tak nampak hotel..T__T.

Boarding time.. Goodbye Phuket! Wonderful getaway.. sure we will come again..;)



miss phuket,

24.5.11

He's 29yo~!

Panjang umurnya
panjang umurnya
panjang umurnya serta mulia..
serta mulia~~

(lagu birthday versi negara seberang..hihi)


Harini Mr. Ray punya birthday. Yes, yg ke 29 tahun. Yes, kami sebaya. :P Tahun depan sama2 masuk 3 series. So kena tukar keta ke 3 series jugak ke? theheeeheee..

Pening memikirkan how to celebrate his birthday last night, mesti lah nak different sket dari tahun2 sebelum kan. So last minute decision, I try to bake a pavlova for the first time in my life and for the special one. *love*


12am
I called Mr Ray to go downstair, where Irfan dah ready excited nk 'kacau' the pavlova.. and we sang the "Happy birthday" song to him. Ok tipu. I sorang je yg nyanyi..irfan tepuk2 tangan aje. Haha yeah, of course lah dia dh tahu I tgh 'bertukang' kat dapur, but he wonder what the rock is cooking lah since I tak bg dia turun. hihi.. And...


tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Pavlova utk cinta hati... Hepi besday b!
(nak resepi, tunggu resepi rahsia)



Memandangkan birthday present dia agak besar tahun ni, jadi I takmo tunggu siang, terus bagi mlm semlm jugak. Penat surfing internet nak cari beg Kelly Moore kot2 ada jual kat Malaysia. Unfortunately, tak ada. Dah nk buy online kat SINI, skali esoknya terjumpa link ada jual kat Singapore. Lucky me, my friend, Shikin stay in Johor, and kebetulan dia ada keje nk ke Singapore and I got it!!!! yey!


He told me about this bag last year.. but baru tgk balutan Kelly Moore dia jadi blur..OMG he forgot already what Kelly Moore is..

Dah buka dah nampak. Excited. Terus simpan kamera dalam ni. hahaha Love it!

Oh FYI, Kelly Moore bag is not an ordinary camera bag. The design doesn't tell everybody that "hey, I got DLSR inside here"..which is cool right? Kelly for women cantik2 belaka. Go and grab one for you!




Happy birthday hubby,

Semoga sentiasa sihat, dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, dipermudahkan segala urusan dunia dan akhirat. Stay caring, stay handsome, and stay always in my heart. Muahhx!


With full of love,

9.5.11

Hari Mama

Happy Mother's Day to all beautiful moms out there~~

and as an appreciation from my hubby, I got this....


































My dream mixer from Kenwood woooot woooot!

Alhamdulillah... Thank you soooooo much dear!!!


We're having dinner at Ole-ole Bali with Melati's and my lil brother family to celebrate 3 moms and also May babies...haha baby la sgt...:P




I'm proud to be a mother.

4.5.11

jurulatih pertama

Tak ada kaitan dengan barangan sukan yg dibeli tempoh hari...theeheehee


Ke Pavilion tanpa di rancang 2 minggu lepas, lalu meluahkan hasrat nak menyentuh sesuatu di butik itu, sebelum berniat membeli melalui kawan di tempat asalnya barang...

Tapi tanpa ragu2, si cinta hati berbesar hatinya untuk membeli buat sang isteri..


























Ta-dahhhh~~~
Beg Jurulatih Pertama saya!

Tak kisah lah kalau sesapa nk kata apa pun. I just want to keep this precious memory as what i did before. Kebetulan, haritu adalah 3 thn 5 bulan anniversary..so I anggap present lah. ha ha Thank you so much my dear.





O0o0opppsst! Tak habis lg...Keesokan harinya, saja nak jejakkan kaki buat pertama kalinya ke Empire. Nak pegi Toy 'r' Us, nak find something utk Irfan.

Tapi tak semena2 ada butik Coach lg kat situ. Memandangkan butik situ takde pintu tertutup rapat sampai orang gerun nak masuk, maka masuklah lg sbb sepupu nak tgk. Tengok punya tengok, skali si cinta hati berkenan sesuatu.. again? buat siapa?



































Ta-dhaaaaaaaaaaaa~~
Buat dirinya. Reward to himself. I loike~


Dengan harapan tiada lagi segala resit2, kad2 dan segala hak miliknya bertaburan seperti dulu...hehe.



Haaa niat ke Toys'r'Us tetap diteruskan sebab itu tujuan utama ke sini.



Asalnya nak beli mainan utk birthday Irfan yg lepas, tapi..tetiba abah tersangkut pulak kat bahagian stroller. Nah beli lah seketoi pushchair Silver Cross...oh untuk pengetahuan buggy yg beli time sales Mydear tu, sudah patah rodanya, sebab tersangkut kat escalator.. horror kan bunyinya. Degil org ckp jgn bawa stroller ikut escalator takmo dgr. T__T

Kira hadiah besday lah ni..hahaha...



Iklan :: It's time to celebrate your mother, or YOU as mother!



ciwi? mak tak kisah! haha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...