23.3.11

Zam Zam ala kazamm...

Semalam sempena hari jadi mak, kami tak de la celebrate dengan mak, sebab mak takde kat sini. :p Yang ada cuma abah dan adik saya saja. Disebabkan adik saya namanya Azam, maka kami pun pegi lah ke restoran nasi arab, Zam Zam kat Seksyen 9 Shah Alam. Heeee...


First time datang pasti lah tokey mengambil kesempatan menerangkan menu2 yang membuatkan anda konfius dan setuju dengan cadangan itu. hehe.


Wan Aji (abah) with Baby Nenel (Danial)


Nahhh amik kau Mandy Chicken and Lamb. Makan la sampai kembung. Bismillah.....


Semua ini utk sorang makan. ha ha ok saya tipu.. nih kira set 5 orang makan.


Irfan mesti nak makan kek saja. Ok mak, kami makan kek sempena besday mak! Muahh!


Sedap ke tak? Ermm, bagi saya semua nasi arab same je rasanya. haha nampak sgt bukan penggemar nasi arab. Nasi arab kat Uniten tu sedap lagi kot sebab set dia ada macam2. hehe.
Oh tapi ada satu tu ala2 kebab pita gulung so called Falafil kot, sedapppp! Sorry lah tak sempat nak amik gambar elok2. Sebab BB i bateri sudah kong maa... T_T





Iklan :: Untuk pengguna telefon bimbit biasa, skrg masa untuk install OPERA MINI PERCUMA! Ya...PERCUMA!!!


Alhamdulillah....

22.3.11

Short getaway please...

Sebenarnya takde mood sangat nak update blog. Tapi jari gatal plak nak tulis. Alhamdulillah, Mr. Ray dah kluar hospital. Takde lah pulih sepenuhnya, maybe kena buat liver biopsy kot. But not now. Dia perlu rehat kejap dari masuk hospital balik. Dah takde urat kalau doktor nak masukkan drip. Huhu.


Dalam pada tu, ada juga yg ingat ini kes nak elak deliver album. Dugaan btol. Akhirnya Mr. Ray terpaksa suruh client pick up kat hospital saja.



Okeh, before masuk hospital, ada citer2 yang berlaku sebelum tu, tak sempat nak story. Kisah kenduri kawin, kisah matta fair.. eh korang pegi tak Matta Fair haritu? Saya tak pegi tapi Mr Ray pegi ngan rakan2. Jeng jeng jeng..... ok ok yg tu kami biarkan suprise dulu. ha ha ha.




Sebenarnya, saat ini, perasaaan sekarang ini, saya mahukan percutian. Tak panjang pun tak pe. Janji ia adalah percutian. Macam kat atas tu ke...Our short getaway with no stress. Hehe. InsyaAllah, kalau Mr. Ray bertambah baik...=)


Oh harini hari jadi mamita. Walaupun mamita tak tau apa tu blog dan tak mungkin buka. Tapi saya tetap nak wish jugak. SELAMAT HARI LAHIR yg ke-54 MAK!


picture taken on my 29 besday..




Iklan ringkas :: Jom menangi percutian PERCUMA dari #MASTraveller. Tulis entry, upload video dan promote!!




kalau nak cuti percuma, bleh try iklan tu. ;)

18.3.11

patient


However long the NIGHT.....



.....the DAWN will break~



he was admitted again. hope everything will be back as usual..

amin... :(

11.3.11

Smartphone

Oh kelmarin kan saya sudah promo iklan Iphone4 kat sini. Dah pandai sgt promo mesti hati ni pun teruja nak pegi tgk. Nak pulak henpon saya yang "baru" dapat tu sudah tidak memberi kerjasama lagi. Sensitif sgt!

So Incik Ray pun membawa isterinya ini ke Digi Center. Auww. Dah sampai sana.. tipah keliru pulak nak henpon apa. By the way, kami nak tukar plan dari Maxis ke Digi since umah kami coverage Maxis sgt tidak mengembirakan hati langsung. So iklan kelmarin tu takde lah memberi kesan pada kami pun sebab mmg nak subscribe line pun. Hahaha.. Jadi tugas saya disini adalah memilih telefon bimbit pintar untuk diri sendiri. Ngeee


IPhone 4 ke?





Blackberry Bold ke?




Ermmm tapi Iphone 4 cool giler....




Blackberry pun smart je kalo pakai....haishhhh




Akhirnya saya memilih....

9.3.11

Too cool to be true~!

Ohw, i sudah kepoh2 di FB dan twitter (upppss..i ada twitter yaw~) yang henpon "baru" tu dah rosak. Hu Hu Hu.. Rasa-rasa henpon tu macam majuk je sebab incik Ray nk bg Iphone 3g dia kat i sebab Incik Ray dh beli cik Torch.. kebetulan kot. Tapiiiiii..nape tah tak bagi2 lagi.. T_T



Kebetulan lagi... ada pulak Digi buat promo kan. Takyah subcribe line pun boleh beli Iphone 4! Macam tawu2 aje... Sapa teruja? meh tgk Oh IPhone 4~! Upgrade NOW!!





skrg hidup tanpa hp, mcm dulu2 kan?

8.3.11

Love being quirky?

Hye Ladies,

Rasa-rasanya semua wanita nak cantik. Nak kelihatan cantik. Nak berfesyen. Nak pulak bila ada kawan-kawan ajak buat women talks petang nih sempena nak celebrate Womens Day harini kan. Mesti terfikir-fikir nak pakai baju apa kan?


Love being quirky?


Classy??


Tadaaaaaa..... OldBlossom is offering RM10 for RM30 worth of vouchers to shop!

Only at MilkADeal ! So apa tunggu lagi??? GRAB IT HERE NOW!!!





I love vintage

7.3.11

Trench coat

Phewiit..
Wow lama jugak tak update blog. Rasa mcm nk tulis. Tapi bila nak update je, lupa pulak apa yang nak di update. Jadi harini nak jugak update. Update keinginan. Ha ha ha.


Ada la haritu jalan-jalan dalam The Curve, omputih ckp window shopping la. Terrrrrrrrrrlalu kat satu kedai ni..dan terrrrrrrrrrrnampak satu trench coat yg menggoda mata bundar i.. Auw~~
Mula-mula cakap je kat Incik Ray, "lawa la baju tu" tapi kalau dah namanya pempuan, mmg tak sah la kalo tak masuk dan sentuh dan poyo depan cermin kan. Incik Ray ckp, "haa nak beli tunggu dpt gaji"..kihkihkih.


Dah masuk gaji. Semalam pegi kat MidValley, masuk kedai yang sama. Kali ni siap pakai dan menggayakan lagi. Tapi sifat kesabaran i tinggi. Jadi i survey kedai lain plak. Uhmm kedai lain mcm design merepek. Haha. Tentu lah benda pertama kita lihat tu jugak yang kita berkenan kan? Tapiii...sebab saya rasa masih terrrlalu awal utk decide. Maka saya tak beli lagi semalam. Mungkin sebab mood tu kureng sket sebab Incik Ray mcm tak sihat. So tak syok la kalo nk minta duit 'pelaburan' dari dia. Ngeee~. So postpone lagi. (dalam hati dok berdoa minta2 tak habis size i..hik hik)



Actually dok terfikir nak kaler ape.. bajet mcm banyakkk sangat pilihan kaler kan...


Yang i dok try tak benti tu, kaler ni lah! hahaha


Tapi kalau terjumpa kaler 'mustard' mcm ni, rambang mata jugakkk! Lazat kan warna ni?


Atau putih. Agak2 org panggil i JLo tak?

Atau warna selamat mcm ni? Selamat utk match dgn semua kaler. ;)





Ahh..tipah keliruuuuu. Tapi tu la, setakat i jumpa ni tak byk la. Mungkin bukan musim kot. Any suggestion?






Aishh kalut nak beli nak pegi mana tah?? hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...