22.2.10

Irfan's 365 days!

Hepi besday to u..
hepi besday to u..
hepi besday to Alif Irfan
hepi besday to u!
Yey! Irfan is 1 years old! Finally, mama berjaya buat besday Irfan last saturday..even sudah lepas 5 hari..ye la time besday irfan on 15feb (raya cina),kitorang pegi terenggganu.. so 1st sneak preview besday dh buat kat ganu tu, sponsored cakes by tok irfan (my mom). So lucky irfan got 2 besday party!
++ini sneak preview besday irfan on the nite of 15feb @ ganuuu kitewww++
Oh planning mama yg lama dan mendebarkan tu akhirnya sukses juga. Dgn bantuan hubby dan adikku juga adik ipar yg baik ati sponsor surprises berupa set balloon dan letupan2 party pack! Thanks guys! Tak lupa maktam dan family, yg tlg sediakan pulut kuning dan tlg kemas umah sebelum dan sesudah party..haha thanks alots!
++as usual, design customized by me(gg elmo mcm ifan).mama nk buat kek tak terer lg, hanya mampu tunjuk design je. Thanks Berry's bakery sbb buat kek irfan mcm yg mama nak jugak2 (i means the bulu2 elmo tu..)! ++
++ Irfan terkezuuut ngan surprise letup2 party pack yg paksu buat..haha..comel nangis, dh la gigi 3 batang je..ptg tu juga tumbuh gigi yg ke 4!++

Party theme? Uhmm kalo nk depend on cake and ballon, the party theme is ELMO! but the color, mama biar je guest nk pakai baju apa..so mama ckp, tema color is rainbow..pilih laa kaler apa pun..hahaha.Menu yg ada simple2 saja, mama larat masak yg nih je..huhu penat sih kerjaan sorang2! ::-

-spegetti bolognese

-bihun goreng

-pulut kuning (by maktam)

-chicken wings
-puding kastard koktail
-kek, coklat, air sirap soda, kacang, mashmelow...bla bla bla..
++Irfan wif the chicas and standing balloon sponsored by paksu++
Anyhow mama sgt2 lega + hepi sbb berjaya buat besday irfan yg tak seberapa pun tu..
Thanks to all guest yg dtg and gave the present to Irfan. Maka bertambah laa menan irfan..Irfan pun jadi keliru nk main mana satu..hahaha.
Sorry jugak pada kawan2 yg tak sempat mama nk layan betol2..maklumlah mama kalut yg bz..haha gambar2 tak tertangkap tu adalah paling ralat..huhu..hope to have it next time!
Sampai ketemu lg di lain besday!! huyey!
++tengkiu mama..cayaaaanggg mama++
mama yg lega+hepi+sukses organize party pertama kali,

12.2.10

angan-angan cik puan mama

Harini doblas aribulan dua. Lagi tiga hari, birthday anak mama yg omey2 itu. So like others mommies, mama pun berangan-angan nak buat 1st besday bash party utk my omey2. Bestnye kalo bleh buat. Insyallah mama buat kalo takde pape hal. Ekceli mama sedikit saspen utk buat party2 nih..agak neves gitu, apsal tah. Tp utk anak mama yg baru tumbuh 3 batang gigi semlm, InsyaAllah mama buat juga even bukan majlis besar pun, sekecil majlis yg cuma sebiji kek ticik pun mama bg kat irfan omey.
Memandangkan mama neves, so mama gugel2 la pasal 1st besday party ni. So mama nk sharing sket what i found..

BABY'S 1ST PARTY THEME:
yg nih ada mcm2. kalo nk save bajet..tayah folo sgt theme2 nih..hahaha. Antaranya yg glemer skrg:-
  • Ben10 Theme
  • Upin Ipin Theme
  • CARs Theme
  • Elmo Theme
BABY'S 1ST BIRTHDAY PARTY TIPS
When should I have my party?
  • Keep the party short 1- 1 1/2 hours is about themost a one year old can handle without getting overstimulated and possibly cranky.
  • Schedule around nap times. Late morning, allows for a morning nap or late afternoon to allow for an afternoon nap.
  • Weekend parties usually work better for parents and other adults.

How many guest should I invite?

  • Most first birthday parties are for the adults inyour child's life (family and friends). Invite the mostspecial friends and relatives.
  • Keep it to a manageable number of guests for you and your space. Keep in mind, that you will becaring for your little one at the same time.
  • If you intend to invite other babies or toddlers1- 3 guests is ideal with a maximum of 5.
  • Parents of little ones should be included as guests so they can assist their children and you if necessary.

Should I serve food?

  • Although it is not necessary to provide a meal,finger foods are always nice. Especially with babies.
  • Check with ALL parents regarding food allergies andsafety. Keep packaging fun but safe.

What else should I keep in mind?

  • Be flexible!!!! All parents know that children and theirbehaviors are not predictable. Un-scheduled rests,tears, accidents etc. are to be expected at a baby'sfirst birthday. Just relax and go with the flow.
  • To help you be flexible...arrange for help from a reliablefriend or family member who can watch your child orentertain while you change a diaper, pick up a spill etc.
  • If you plan on having children at the party keep plentyof toys and activities available to keep them occupied.
  • Baby-proof the party space.

Menu pun depend lah pada bajet yg ade.. But mama pk, kalo buat pun maybe among my close relatives and frenz saja kot..Bajet tak byk pun..maklumlaa besday omey2 tgh bulan..auw auw.. We'll see...

mama yg still planning,

8.2.10

banyak la

haishhh
aku nk apdet story mory byk sgt..tp memandangkan aku suka story bergambar..maka aku tidak dpt update..haaishhhh
antaranya pasal cahaya homesuwithome, pasal bandung2 itu..pasal last wiken yg gilak2..ohhh perlu apdet...miski pun bukan kepentingan utk kerjaya aku..tp utk record diari aku maka ia adalah penting...
oh encik Ray ku sayang..silalah transfer gambar itu ke lappymu cepat..huhuhu

yg nk citer,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...