28.12.10

PART 1 :: Year End Holiday in Singapore!


21 Disember 2010, Selasa

Seawal 5 pagi saya dah bangun bersiap-siap. Awal kan? Actually saya tidur di Melati Garden jadi kena la bangun awal sebab seramai 9 org perlu mandi manda. Hehe. Nasib baik irfan pun terjaga dalam 5.30 pagi. Takde lah kena mandi secara paksaan.

++1st time Irfan naik LRT, terkesima dia++

Pukul 6.30 pagi, kami dah naik LRT dari Taman Melati ke Bangsar. Mestilah tak ramai orang lagi sebab orang lain baru bangun kot. Hihi. Lebih kurang 30 minit sampai la kat Bangsar. Terus pegi office First Coach seblah stesen LRT Bangsar untuk collect ticket. Ya betul, kami pegi naik bas. Bajet mcm backpacker la konon-konon. Tapi mmg semua pakai beg galas belakang pun.

So for those who are interested, you can go to their site and do your online booking here. Tiket berharga RM50 sehala. Kalau nak bayar bas yg lebih mahal, bleh cari dekat Aeroline, rasanya harga dalam RM90 sehala, elok la sbb breakfast dpt sandwich subway, KATANYA lah instead of bun ikan bilis Gardenia dan air mineral dari First Coach kan. Hehe


++ Ada TV ni, tapi nih bas yg masa balik, masa pegi tak on plak..ngee++

Perjalanan dari KL ke Singapura mengambil masa lebih kurang 5 jam SAHAJA. Efek "SAHAJA" itu memang menunjukkan bahawa "5 jam? takde hal..betoi takde hal punya...kami excited" dan tak semena-mena pantas pulak kami tiba di pulau singa itu. Wah hebat lah! :p

++Arrived at Novena Square++

Sampai di Novena Square, kami dgn gaya hebat menaiki MRT ke Orchard Road. Dah sampai Orchard, jadi blur pulak tak tentu arah bila tgk banyak sgt mall. haha. Hey, di mana hotel kami nih?? OMG, Orchard Parade Hotel adalah di hujung benua sana maka menapak la 8 budak perbagai warna kulit ke situ sampai menyanyi lagu hoi hi ya hoi kami ini penyamun~~ :p



++Blur cari hotel dengan map MRT ni++





Ok kami dah booking 2 bilik melalui kawan kepada kawan sepupu saya (penin tak?) dan Alhamdulillah dpt 1 bilik suite dan satu bilik stardard (kot). Wawee. So Melati's gang stay in suite room, and my small family in another room.



Tak sempat pun berehat sebentar bersama kitkat, dengan kegedikan maksima, kami terus siap untuk menyerang all the shopping mall along the Orchard Road. Pasti lah menjadi "tipah keliru bang~~!" bila banyak sangat mall kan. Tapi acara pertama adalah mengisi perut terlebih dahulu. Namun kami semua sgt lah blur mencari tempat2 halal. Sebelum masing-masing sempat bebai, kami jumpa satu foodcourt di Wisma Atrium. Alhamdulillah, sempat jugak mengisi perut sebelum menerjah ke acara selanjutnya. Yiiiiha!


++ Nasib baik Irfan tido selepas lunch++

Mencari barangan in list, mmg lah tak semua yang kami jumpa. Ye lah, this is our first time, lepas tu banyak pulak mall besar2, lepas tu si Irfan time ni jugak lah takmo dok dalam stroller, nak kena dukung memanjang, lepas tu si Incik Ray sudah menuju ke SimLim untuk cari seketoi flash. Tak kuasa gegirls ini nk ngikut ke SimLim. Kan kan? So dukung pun dukung lah tapi supermummy mesti tiada hal jugak meneruskan niat beliau. Breeepp breppp! Baru la shop till you drop namanya T__T !


Memang sampai lepas dinner pun sambung shopping lagi sebab Incik Ray blom shopping kat Orchard kan. Banyak-banyak shopping mall yang di suggest dari awal macam Takashimaya, Paragon, Tangs, Robinson dan lain2. Kami banyak melabur di ION Orchard. Itu pun setelah membuat 2 kali pusingan pi mai pi mai tang tu kat Orchard Rd tu.





Biase lah pempuan kan, nak beli seketoi dua barang pun, haruslah 5 shopping mall dia kena pusing baru nak beli kan. Lepas tu pulak, tak jumpa jugak offer perfume yang digembar-gemburkan. Tensi sejekap disitu. Lagi satu pulak, menjadi ralat kerana kami terlupa nak pegi Robinson. Huhu sebab mall tu depan lg, kami yang masih di ambang blur lagi tentang jalan ini mesti lah tatau kan. Hari last nak balik tu baru perasan. Well it's too late bebeh! (-.-')

++Paragon++


Agak2 shopping mall pun nk tutup. Kami pun pulang la ke sarang. Memang terus jadi badak berendam dalam bath tub lepas tu. Hehe pastinya terus tidur bagi mengumpul tenaga untuk acara terulung kami esok hari......

++ Christmas Decoration++

++Hasil tangkapan++



Bersambung.(lagi gambar di facebook saya)






heh, tak pernah2 buat entry ada PART-PART ni..haha,

2 comments:

peah @ peps said...

uish..bestnyer...tuh shopping tak hengat tuuu..

New Topic: "Coupling" Trend

..:: WiRdA ::.. said...

mmg tak hengat sampai lupa pegi byk tmpt..hahaha

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...