25.11.09

Kisah si 2 dan si 9

++you n me++
2 is for our wedding anniversary..ahha, 16 november 2009 was a second years of sharing our wonderful life together..Alhamdulillah, mudah2an Allah SWT panjangan jodoh kami dan berkati hidup kami sekeluarga. Amin. Gambar di bawah adalah memori2 sekitar our 2nd anniversary...

++kihkihkih..my seprais2 from hubby..yes!yes! i guesssss...uhm uhmm++


++ Our 2nd photobook..gift 4 hubby..(yg thn lepas punya mana??) ++



++ Genting Highland...kami datangggg neehhhh~!!(tmpt dating kami dolu2)++


++hubby dpt seprais seprais!++


++mama joli2...wang besar! wang besar!++


++irfan sgt teruja dgn merry-go-round..lalu mama terrrpaksa naik benda pening tu++

++irfan beriang ria disana sini++


++irfan with his daddy++


++"our new entertainment"++


++ after chow from genting, we're having steamboat dinner @ tupai-tupai++
++yummiey~++

So this song is dedicated to my beloved suwitdarling..Mr Hafizurrahman..
1, 2, 1, 2, 3, 4
Give me more lovin' than I've ever had
Make it all better when I'm feelin' sad
Tell me that I'm special even when I know I'm not
Make me feel good when I hurt so bad
Barely gettin' mad
I'm so glad I found you
I love being around you
{chorus}
You make it easy
It's easy as 12, 1234
There's only one thing, two do, three words four you
I love you (I love you)
There's only one way, two say, those three words
And that's what I'll do
I love you (I love you)
Give me more lovin' from the very start
Piece me back together when I fall apart
Tell me things you never even tell your closest friends
Make me feel good when I hurt so bad
Best that I've had
I'm so glad that I found you
I love being around you
{chorus}
I love you
(I love you)
{chorus}
One two three four I love you
(I love you)
I love you
(I love you)
.:: 1234 (I love you) by Plain White T's ::.

++inilah hasil gift2 misteri tadi. smoker heaven mmg heaven utk perokok tegar seperti hubby. sgt2 selamat utk seisi keluarga++



9 is for our 9mth-old-alif irfan on 15 november 2009..a day b4 our anniversary..hihi..takde ape pun sebenarnye..haha..chow~

++gaya tidur aserehe'++

yg hepi,
pesanan penaja :: sape2 berminat nk beli smoker heaven..sila bitau saya!

19.11.09

"ini satu rompakan!!"

Amaran! :: Entry ini mempunyai bahasa2 kasar kerana penulis yg beremosi amarah. (18SG)

Last Tuesday, my abah with my nephew kluar pegi amik my mom kat opis. lebih kurang nk dkt pukul 6ptg camtu.. So tinggallah kazen aku (laki) sorang kat umah corner lot itu yg mempunyai 2 pintu masuk dan 2 pintu sliding door kat tingkat bawah tu.
Lebih kurang sejam, my parent with 2-yrs-old kid pun tiba. Elok masuk umah je..tetiba ada suara ckp "Ini satu rompakan!!" Huh! terkejut parent aku dgn dua perompak yg bertopengkan mask H1n1 tu dan bersenjatakan pistol seems like revolver.




++org buat mask tu utk elak penyakit bukan utk kaver muka utk merompak! mudah2an dorang kena H1N1++

2 ekor melayu bedebah tu dh ikat my kazen tu kat tingkat atas dan selongkar semua bilik. Motif cuma wang dan barang kemas. Then dorang ikat my parent kat dapur. My nephew dorang just pegang bahu dan dia just diam sambil blur2 kot. Uhm maybe kalo dia ikat budak tu confirm budak tu nangis lalu mereka kantoi disitu. Cis!

Then si bedebah itu minta semua kad2 ATM yg my parent ada dan disuruh beri pin yg betul dgn menghala pistol dikepala. Rupanya ada lagi dua ekor bangsat kat luar. So yg bedebah2 dalam umah nih pass ATM card to bangsat2 kat luar tu utk withdraw semua duit tu and dorang tunggu kat umah utk pastikan my parent tak tipu pin. Bijak mcm celaka kan mereka? bab merompak pandai tp sure blajar bodoh mcm sial tu sbb tu jadi perompak. Dah settle semua duit amik.. dorang blah kot (aku pun tak sure citer akhir dia mcm mana).

++gambar lakonan semula++

Yg pasti my kazen yg kena ikat kat atas tu berjaya buka ikatan kaki dia yg di ikat ngan seluar saja..tp tangan dia and my parent dorang ikat ngan cable tied (sila rujuk gambar atas). Aku pun tatau camne dorang buat, so akhirnya terlepas sendiri.. dan buat report polis.
But of coz they still in trauma till today..
latest news that i know, 2 suspects dah kena tangkap. So my parent tgh pegi buat kawad cam. I dunno the result yet.
bedebah2 itu masuk ikut pintu sliding door kat tepi umah yg mmg terbuka. Mmg dorang dh aim. And we suspect they know my family closely..sbb dorang sanggup tunggu sejam my parent balik. So beware with people around you...

++Tgk luar rumah b4 you get out. There's stranger watching you! huhu.. ++

Mudah2an keluargaku sentiasa mendapat perlindungan dariNya. Amin...

tragedi tambahan :: beberapa bulan lepas my mom pun dah kena ragut depan umah tu jugak.. Mmg kena pindah umah dah ni!

BERITA TERKINI :: PEROMPAK ITU MASIH BERLELUASA DAN TELAH MEROMPAK LAGI DI AREA BUKIT TENGAH, PERAI SEMALAM. AWAS!


yg emosi,

12.11.09

Our Cahaya

++gambar masa 1st dpt kunci umah++

Some of my frenz asked me about my new cahaya pichas..huhu so i'm struggle to come out wif this entry...OMG..finally, tadaaaa~ Our Cahaya entry created! hehe (mcm laa korang tunggu sgt..err plis say "yes yes i'm waiting!" T_T)

Not much to say (really?hehe)..it's juz some reviews since we're moved here. Check it out bebeh! (poyo le plak)

  • my kitchen story..end up with Exotic Kitchen's designer. I got L-shape cabinet attached with the bar and also including the hood+hob+oven. Yeah of coz menambahkan five figures debt to our account. huhu for long term, y not kan? ( ckp2 nak sedapkan ati sendiri..T_T)




    ++ kitchen pelbagai posisi. kaler n tekstur cabinet tidak dpt disnap dgn clear menggunakan camera hp. harap maklum, hp bukanlah dlsr. oh peti ais kecil itu tlg jgn gelak ye..++

  • my lighting story..jeng jeng jeng..last minutes decision, we bought all lights and fans @ one of the lighting shop (oh forgot the name) - found in Puchong beside Tesco. It's truly cheaper! betull..tak tipu..hehe (iklan ini tidak berbayar k..) Haa lupa plak, kami ada gak pegi beli satu je lampu kat Tsen lighting..kedai agak mahal (tp kami dpt % tipu)..sbb tu beli seketul saje..hihi


    ++curtain dan lampu bergabung gambar. tak byk ler lampu chantik2 kami beli sbb byk guna donlite ngan kalimantang je..hehehe++

  • my Nagoya curtain also done..even has a bit cacat sket ukuran dia..(tidak dpt di kesan pada gambar ok..hehe) selagi it can cover up all my window from outsider, then it's fine wif me. (tp kalo dtg umah i buat2 la tak pasan kecacatan itu..hihi)

  • lagii.....errr.. ape lagi ye ...Oh! our grill and security alarm also has been installed. wieww wiewww wieww..

  • Majlis masuk umah aka kenduri doa selamat secara kecil2an (jemput sedara mara n jiran je) sudah selesai juga. err gambar ini blom transfer dari camera ye!
  • erm erm..anything else? yeah of coz..my dream mixer... blom di beli atau diberi as a hadiah oleh sesape lg..(hubby sila kesian..) camne nk baking cupcake ni..T_T penat i beli oven tau!

++sekadar membakar semangat bakal si pembeli++

okie..jadi lah sket2.. nk tgk lelebih pun mmg takde apa yg lebih..hehehe.. jemput lah ke rumah ye!Daa~~

penghuni no.20,

11.11.09

makanan berkotak dan sebuah botol

makanan berkotak ini adalah sarapan ku. (oren tu ikut waktu tertentu)
adakah ini dinamakan berdiet? (ku tidak pernah diet..bantuin aku mengembalikan perut anggun ku!)
gawat gawat! :: percubaan sarapan ini semlm membuatkan aku kelaparan gila menjelang tgh hari! jadi arini aku makan cekodok pulak. (T_T)
dan sebuah botol ini adalah jamu mak dara (miskipun mak bukan dara lagi..huhu)
dimakan di opis saja kerna terdapat jamu berbotol lain di umah utk wiken.
hep hep! :: ini bukan ubat kurus ok~!

yg bertekad konon2nya,

10.11.09

patutkah?

Patutkah aku rindu nk pregnant balik?
lately,tetiba angin apa tah dtg, membawa semua detik2 preggy dulu..rasa mcm aku duduk kat bawah pokok sakura sambil menikmati angin sepoi2 bahasa jepun..(ceh perasan, jepun pun tak penah sampai) rinduunya saat tu.. dan tetiba aku rasa tak kisah je kalo preggy utk kali ke-2..(errk ye ke?) hehe..

ni kalo mak aku baca, mesti kena dgr ceramah panjang.. bukan mak tu tak suka dpt cucu lagi, cuma kesian nnti tgk kami tunggang langgang jaga anak2 kecik kat kota metropolitan nih.. maklum laa nursery pun mahal..(T_T)

dlm aku dok syok sorang2 tu..tetiba semlm aku dpt plak 2 great news dari ibu rosie and my BFF yg dorang dah disahkan pregnant.. ibu rosie of coz anak ke-2, my BFF tu anak pertama..wahhh aku plak yg excited! hehe
Congratz ye korang!

err agak2 bila la aku bleh tambah quota ek?
encik hubby sila jgn panik..hahahha

++suatu ketika dulu..ceh mcm lama sgt je..thn lepas je pun..++

yg ada anak sorang,

9.11.09

nyiiiiiiiiiiiiiaaaaaaaaaaaaaamuk!!!

ok this is my quick n short entry since my BIG bosses are coming to mesia to menyemak2 di akhir tahun until they chow to US for jingle bell jingle bell..(nampaknye activity2 tenet nih kena kaverrr baikkk punye lah selama sebulan..huhuhu )

As u guys know my current address is @ Cahaya SPK..
Jumaat aritu baru lah kami start tinggal secara rasminya kat umah no. 20 tu.
ok i'm not going to share the pictures yet- as usual it's still in our nikon memory card.hehe
what i'm going to share is about..nyiiiiiaaaaaaaaaaaaaamuk! huhu since basuh2 umah aritu lg, we noticed about these nyiiaaaaamuk..huhu byk sgt.. then bila dh pindah..mcm tak nampak sgt but still ada laa.. but pity irfan..

1st nite :: ada 2 bites @ lengan irfan..

2nd nite :: 1 bite @ kelopak mata..sampai bengkak mcm kena bisul je...huhu

3rd nite :: 1 bite @ pipi.. and 1 'kiss' @ bibir seksi irfan...bertambah seksi lah bibir irfan..sure angelina jolie jeles gilerr..huhu tp sian irfan..mulut besar sebelah..huhu nyamuk durjana!

++see..i told you..seksikan bibir irfan? huhu sian anakku..++

hope nanti dorang buat fogging kat area situ..for the time being..me and hubby menjadi pembunuh nyamuk nyanyuk yg berjaya.
oklah next entry, i'll be share about my home suwitttt home..hehehe..(tade ape sgt pun dlm umah tu..hahaha)

kaunter pertanyaan :: any tips utk cepat sembuh gigitan nyamuk dan tak leh tinggalkan parut? huhu or tips utk hilangkan nyamuk dari area umah ku? huhu

pembunuh nyamuk durjana,

2.11.09

habis dah

semua anak2 mak yg bujang..semua sudah kawin.

sabtu lepas adik aku baru je langsung majlis kahwin dia kat jitra nunnnn di utara semenanjung.

dlm blog raya aritu pun aku ada mention dia dh akad nikah..cuma ni dia nye kenduri saje la..tema green apple gitu.. tp utk tidak mengkonfiuskan antara aku dan pengantin (maklumlah..i kan over..hihi)..aku n family pakai baju hijau gelap sket..ngee~~

btw, i like pelamin dorang..cantik banget..dulu aku nk mcm tu laa..tp kedai pengantin b***h itu hanya menabur janji2 manis..pandai je dia pegi buat mlm2 b4 ari kenduri, supaya aku takleh komplen la kot..takpe kisah lama..benci aku nk igt!

suasana meriah disini sana plus serabut pala otak aku pun ada..haha

oh buat julung2 kalinya majlis kami ada nyanyi2 plak..kan tak pasal2 aku juga yg dipaksa nyanyi...hahahhahahahaha perasan.. bleh plak masing2 high ngan mikropon tu.. sampai lupa nk bergambar..sebbaik aku juga yg ingatkan sambung bergambar ngan pengantin..hik hik..

oklah..malas nk citer panjang2..kang encik S nampak..dia suh buat report per minute plak...urgghh!

layan je laa gambar2 perasan anggun aku dia bawah..gambar ehsan curi2 dari kazen2 punya fesbuk dan hp ku..kamera aku??? lalalalala..aku dan camera kini sudah berjauhan..ku rindui niko ku..

++encik irfan dan mak su nye..++

++perasan anggun++

++ sepupu sepapat kali lipat++
++mama rawkkkx!++

++familia @ umah tok++

yg anggun,

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...