28.10.09

sudah...

pindah!

finally settle segala kerja pindah randah ku itu.
jumaat malam aritu mmg aku tido kul 4 pagi. encik hubby tido kul 7 pagi.
aku bangun kul 9pg, sambung kemas saki baki yg masih blom packing. bersama baby pun sibuk gak la nk bangun time tu utk menarik perhatian aku di hari wiken. huhu T_T maka bertambah terstuck-stuck la keje aku dibuatnye..
sebbaik la lori pun sampai agak lambat..dan kami pun upah juga laa org2 lori tu utk angkat barang2 kami tu memandangkan semua org yg sepatutnya dipanggil ada keje la plak kan.. takpe laa..dorang tu pun bagus juga..sungguh2 angkat barang sampai sampah yg aku nk buang pun dorang nk angkut masuk lori juga..apa kes?hahaha..

hari ahad baru settle segala2..yg saki baki barang yg tak diangkut ngan lori pun (fragile la kunun) dah dipindahkan juga..

nk ucapkan tima kasih banyak2 pada manusia2 berjasa ini iaitu, bibik aliya sustrawati yg sgt rajin -sepupu aku, azam si contractor punggah barang -adik aku, ika si pari2 yg memunggah juga-adik ipar aku, zaid umpama hulk yg kuat angkat barang atas bawah-adik kepada adik ipar aku. and special thanks to hubby, yg packing paling byk brang dan settle kan bab2 pindah..haha byk kan barang b tu kan kan??? hahahaha

oh kami cuma pindah barang. tp blom lg duduk..atas alasan2 berikut:

  • langsir blom siap..nanti satu alam nampak kami kat dlm umah..bahaya!
  • system security in progress. bahaya juga!
  • perlu membuat sedikit kenduri masuk umah dan bacaan yasin.

so memandangkan wiken nih, adikku akan kawin, so mmg tak dan (tak dan=tak sempat) nk buat semua tu serentak. so hari2 aku dan hubby akan pegi kemas sikit2 lama2 jadi clear segala barang2 dlm packingan kami tu.

jadi dimanakah kami tinggal skrg????

hahahaa di rumah tumpangan ah zam... di umah adikku..huhu T_T jln jem pagi2 nk pi keje..tak suke...

oh skali lagi aku tidak berkesempatan mengambil gambar kerna hp ku habis bateri dan charger tertinggal di opis. indahkan kejadian seperti ini?? kamera gedabak aku pulak, sgt tidak logik di gunakan ketika ini...huhuhu jadi hanya mendapat ehsan dari hp hubby saje (tu pun blom dpt transfer lg)..huhuhu T_T

yg bz mengemas pula,

23.10.09

aku sedang..

*&^%$ S.E.R.A.B.U.T*#^$#@#

esok adalah hari pindah randah aku ke rumah baru.
umah sewa skrg mempunyai 3 bilik, 1 dapur, ruang tamu yg dipenuhi barang2 berguna dan mungkin yg tidak berguna juga.

DAPUR
setakat ini, 50% barangan di dapur sudah dipack dan di hantar ke umah baru. ada lagi balance seperti rak pinggan, peti ais, periuk belanga, microwave, cerek, water boiler dan dry food.

RUANG TAMU
ruang tamu yg di packing cuma segala koleksi souvineir dalam almari kaca itu saja, 2 stool dan lampu yg sudah di bawa ke sana. Ia adalah 15%. balance sofa, rak tv, tv, almari kaca.

BILIK KE 3
cuma termampu 30% saja isian yg sudah dipindahkan.

BILIK 1 dan 2
0% bermaksud SATU APA PUN BLOM KEMAS. T_T

dan esok pukul 12 tgh hari lori akan tiba dgn gagahnya..aku sedang kerja skrg. aku tiba umah pukul 630pm. aku makan dan settlekan irfan tiktoktiktok dh pukul 11pm. adakah aku dan encik hubby tidak perlu tidor utk menyiapkan segalanya??? *_* bye bye!


yg nk pindah,

20.10.09

sibuk dengan apakah?

ahha..sepanjang satu kaum itu nk menyambut raya depa, aku pun sibuk2 juga. tp aku bukan sibuk nk raya juga ok...jadi sibuk dgn apakah??
aku start dari hari jumaat mlm.

jumaat mlm :: pegi tgk papadom with the gangster tp irfan teerrrpaksa ku tinggalkan pada yg ingin menjaganya tanpa kisah.. tq alia n yana..sepupu tegar ku..

++gambar dari blog afdlin++

oh papadom sgt sgt best. lawak. mengganggu emosi. good lesson. semua terbaik dari afdlin shauki.

sabtu :: aku dan encik hubby bersama2 encik irfan pegi membasuh umah. bajet terer pegi cuma kami bertiga utk membasuh umah yg 2 tingkat itu. akhirnya, baru basuh ruang tamu sudah keletihan.huhuhuhu.. maka selama lebih kurang 4 jam, kami baru habis basuh tingkat bawah saja.dan kami pun letih lalu bersiap2 utk ke open house saje..huhuhu..

ahad :: aktiviti membersihkan umah dilakukan semula dgn memberi fokus pada ruang atas umah pula. kali ini tenaga kerja diimport dari kalangan pakcik dan sepupu sepapat serta ibuku dan adik ku jua. hahah settle sket keje dgn pantas..maka aku hanya lap kabinet dapur baruku itu saja..sambil menjaga encik irfan dgn jayanya.. tima kasih byk2 pada mereka2 itu walaupun mereka2 itu tidak membaca blog aku dan mungkin tidak tahu akan wujudnya blog aku atau mungkin tidak tahu apakah itu blog? oh tp sayang skali, aku tidak berkesempatan merakam detik pencucian umah itu aritu. oh mengapakah? rasa ingin bertanya dan terus bertanya pada diri sendiri. mengapakahhhhhhh???


++ gambar dirakam oleh hubbyku ketika pemasangan kabinet last week, gambar selepas sila tungguuuu++

selepas aktiviti itu, kami pegi ke Nagoya utk mencari curtain. oh aku cuma memilih bajet2 curtain saja utk umah aku. itu pun sudah mencecah ke rm500 juga utk seisi umah. kire murah lagi la daripada aku beli kat SSF ke ELYZA ke..huhu takpe raya thn depan ada rezeki akan ku tukar curtain hebat sket. uhm uhm..(*_*)
akibat keletihan, maka kami semua melepaskan batuk di tangga penat di karaoke..huhu asal buleh je~~

isnin :: adalah cuti terpaksa aku, akibat encik irfan yg menjadi batuk2 seperti org tua2. makanya aku menjaganya seharian. alhamdulillah redha sedikit.. lepas abah irfan pulang kerja, agenda sepatutnya diteruskan, ke kedai lampu. semua lampu sudah diborong. menunggu pemasangan pada hari rabu...hu hu hu..lesap lagi duit kami..felaiiii~~

sekian xtvt kami sekitar pemindahan umah ini.. huhuhu


yg tgh pening nk packing barang pulak,

16.10.09

berakhir sebuah syawal

++aku dan chinta hati di pagi syawal++

sedar tak sedar dah masuk 27 syawal..
dan baru aku pasan aku tak buat pun entry ketika hari raya..terus2 skip ke periuk bertuah saje..haha..actually aku tunggu2 la juga koleksi gambar2 raya dari org2 yg mempunyai kamera kerna diri ini hanya membawa balik kamera tetapi tiada bateri..sungguh T_T di pagi raya..jadi hanya mengharapkan simpati pada yg punya kamera..haha
++my mama vouge..haha n seblah lg tu kazen++
syoknya raya..aku suka beraya..adakah kerna aku suka makanan2 di hari raya..jawapannya tepat skali! i likeee~~ cuma terkilan sket thn nih tak dpt merasa lemang hebat wan aku..yg dorang2 tu beli pun tak termakan pun aku..dh abis raya baru aku tingat...huwaaa~ pa pe pun akan ku 'qada' balik makanan2 itu di raya haji pulak! yeszzza!
++haa..nih laa pembuat lemang terhebat,wan din dan pembuat ketupat yg anggun, tokteh...raget dak tok aku??++
raya thn nih bz sket sbb adik aku pulak nk menikah raya ke2..org nk beraya dia nk menikah plak! tp kenduri akan langsungnya pd ujung bulan ini..maka dgn ini habislah semua anak2 mak yg bujang!
++ dah berbini adik aku tu..huhu++
++apapun ini cupcake aku..haha++
minggu2 terakhir ni laa byk plak yg panggil pi open house..sampai tak tersempat aku pegi..adeh..umah aku? semestinya tade open house..kerna aku dlm persediaan nak pindah umah baru...alasan baikkk punya! haha
oklah pape pun Selamat hari raya ke 27!
esok i ade 2 open house...makan makan dan makan lagi..huyey!
(mlm ini ku pergi menonton papadom..jom join!!)

yg nk pi beraya lagi esok,

5.10.09

mengambil atau menduduki....

EXAM !
erm, since last week aku dlm mode nk raya disamping stress utk xm PTD yg mengkehendaki aku utk study sebuah buku berguna, Malaysia Kita yg tebalnya lebih kurang 2 inci..tetapi aku baru membaca tak sampai 10 muka surat sejak membeli sebulan yg lepas..hu hu hu
sepanjang bulan puasa di ketika buku itu di beli, aku tidak mempunyai masa sedemikian rupa memandangkan selepas membuka puasa, aktiviti dipenuhi dgn menidurkan baby seperti biase lantas menyediakan makanan utk sahur sebagai standby lalu aku penat dan...tido...yes!
berterusan sehingga raya dan selepas raya dan tibalah hari peperiksaan, Sabtu lepas...hek hek hek..
namun apakan daya ku langkahi jua kaki masuk ke dlm kereta lalu di pandu hubby ke Wisma Belia yg tidak pernah ku ketahui lokasinya dan rupa bentuknya. Di minda yg kurang ilmu2 malaysia ini, ku cuba mencari2 sebuah bangunan yg besar dan tinggi bercat silver mahupun berdinding marmar namun aku tewas. tidak kelihatan bangunan sebegitu yg tertera perkataan WISMA BELIA..sehingga sampai ke satu tmpt yg agak ketinggalan arus permodenan..ternampak sebuah bangunan kuning yg agak usang dan tertulis Wisma Belia di situ.
Oh..My...God! Ya Allah..ini rupanya wisma belia..sungguh tak ku sangka..sungguh oldskool..huhuhu lantas aku terkenangkan pengupdatetan blog aku akan kejadian ini. maka itulah asal usul terupdatenya entry ini. sekian tima kasih.


++inilah Wisma Belia itu..[gambar from googles] dan baru aku pasan yg ada room for rent juga di atas itu..hoho apakah ini?? flat pekelilingkah?++

++inilah dewan besar tmpt aku menulis jawapan2ku yg salah [gambar googles]++

yg masih belia?

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...