27.7.09

wiken

aduh..masuk lambat arini..hope rumors yg kata cut gaji kalo masuk lambat tu adalah dusta semata2...poyo la nk potong2 gaji.. bukannye aku ni operator.. kalo balik lambat takde plak nk tambah gaji (hihi mcm lah aku balik lambat..mmg tak pun..buang masa je..)!!
arini lambat gara2 aku teragak2 nk pegi keje atau tak.. rasa mcm tak sedap badan, mcm nk demam, tp check temperature ok plak...adeh kena laa siap pegi keje jugak..skali tgk jam dh pukul 8..baru terhegeh2 aku nk kluar rumah..elok lah aku pegi tinggal plak smart tag aku yg hebat tu kat umah..dah kena beratur amik tiket tol tu..beratur plak nk bayar..adehhhhhh sabar je laa..
cuba ku positif kan diri ini dikala membawa kereta bersama baby irfan yg tido nyenyak disebelah..(letih nampak...) at last aku sampai kul 8.50 selepas berjaya menghantar baby ke nursery dan melakukan pemecutan terhadap kenderaan super gen2 ku itu.. errr lambat 20 minit..tgk je la gaji nanti..(kalo tak potong..bleh buat slalu..huahuahuaaa)
ketidaksedapan (ape benda ni?) badan aku tu, aku rasa sbb 3 hr berturut2 aku melantak durian.. siang mlm..mak aku lah ni, beli durian byk2 tinggal kat umah aku (hehe padahal aku yg suh dia beli byk2) huhu and now, aku rasa penin2..sambil tgn dok gagah menaip jugak (nk ilangkan ngantuk sebenarnye..) rasa seperti menanti waktu pulang keje..tp skrg baru kul 10 pg...erk!
oh ptg nanti aku ada makan2..hoyeh..i like eating2 ni..hihi.. makan2 ngan membe2 keje hubby..tah aku pun tak sure utk ape.. janji aku kenyang sudah..!
oklah..cau dulu..kang kantoi aku blogging..da~~

++ Irfan tgh study semlm.. kusyuk kan?++

24.7.09

tandatangan

ngeee~~~
actually, i have nothing to say..(cee ckp omputih plak..)
juz after read dida's comment that mentioned about signature, then i remember..
so ape lg..try la buat signature..hihi sonok2..
and for testing, maka terrrrrpublish lah entry yg tiada maknanye ni..
amacam lawa tak my signature..simple but flowery kan kan..(errr flowery????)


23.7.09

award berantai


ahha..
award berantai..nape tak bg rantai award? hehe
actually i received from dida..tq dear.. and dlm kebluran aku mencari award apa yg dimaksudkan diruangan chat hebat ku itu (ceh..hebat ke?) aku dpt plak lagi satu dari cikgu nisma..tengkiu cikgu! and finally aku tahu lah apakah award itu... tp agak2 blur lg utk ape..
utk frenship kalo tak silap..hihi..
tengkiu beb..korang mmg golongan kawan2 aku yg best.. pengunjung setia blog aku..(btol ke wei?) tak kisah la.. janji korang sudi jenguk blog aku..hahaha

so, ape yg aku slalu tulis to my best buddies is FLOWER!!


Friendship Like Ours Will Eternal Remains!!!

____________________________________________
Sila copy paste award ini di blog anda
* err..copy tak jadi lah..i save as picture..hihi (ape la aku ni)
Sila copy paste award ini di sidebar blog anda
*oh tak reti pun..
Passkan award ini kepada 5 rakan anda..
*dida
*nisma
*aiza
*kak shila
* err..dh la tu.. takde link membe2 lain..hahaha dorang tak suke blogging kot..
p/s: pd yg dh dpt tu..harap anda hepi..sbb anda ada byk award..hihihi keep blogging~!

17.7.09

sang raja

hehe..pagi ni tetiba rasa semangat! nk blogging..bukan pagi ni je..sejak semlm laa, baru berkobar2 nk blogging.. kalo dulu ade la sebulan skali post je.. skrg, mengisi keboringan tahap gaban z potong 16 ni..tgk lah sebulan brapa byk aku post..huhu

oh ye.. 1st of all.. nk wish HEPI 59 BESDAY to ABAH..and also HEPI 1st BESDAY to KIMI (anak sedara no 2 aku).. besday dorang same 16 july~ jimat ni kalo nk buat kenduri besday...haha

ok, berbalik pada raja..no no no..it's not raja gopal..or raja farah..or gambarajah..
it's about raja buah..DURIAN..DURAN DURAN~~ weeee..
aku nih kire hantu durian lah.. sgt suka sgt suka oyeh!
aritu mak uda kirim dari kampung kat sepupu aku..mabeles laa..tq mak uda..hihi..
then mak plak kirim kat abg..tp tak kopek lg buah tu..tunggu punya tunggu, hubby pun asyik balik lambat je the whole week..dah lasu dah durian tu..sudah takleh makan..uwaaaaa..kempunan mak!

then smlm adik aku dtg umah..bawa durian..hoyeh..semlm gak aku suh dorang buka..dan terus menyumbat ke dlm mulut dgn lahapnya..wah gitu! tq mak..hihi igt gak kat anak mak yg gila doyan ni..kikikih..
esok mak and da family ceria nk dtg..oyeh.. agak2 bleh tak pesan durian balik pulau yg sgt lazat itu?? huhuhu..mcm susah je..sure musuk keta dorang..hahaha

neway, kalo korang buat kenduri pulut durian, jemput lah aku..(dgn muka tak malunye)..

ok cau..(errr teringat durian semlm dlm peti ais..lazatnyeeeee~)

16.7.09

yg baru..

hai all~! yg BARU? ada nampak ape2 yg baru ke? hihi semestinya BLOGku berwajah baru~weeee! saje tukar angin..jeles tgk org len nye blog mcm tak pakai default template..ngeee~
nih tumpang bos ku tiada..inilah masanya-bloging,bloging,bloging...hihi
oh nampaknye kena tukar saiz font la skrg..kecik sgt plak yg dulu sampai berpinau mata ini membaca.
herm..berkenaan yg BARU lagi.. tah nape tetiba aku jadi SEMANGAT!!! (mcm kata ray dj era tu). Semangat gile ngan blog2 nih.. nantikan tak lama lagi kemunculan blog baru..hihi..tah bila aku nak start publish blog tu..dah publish sebenarnye..cuma kosong je lg..ngee~~
Lagi2 BARU, adalah pencarian mixer..alahai bila la aku nk beli ni.. raya dh nk dekat. aku nih dah la semangat! dalam bab baking2 nih.. dulu kecik2 suka kaco mak aku buat kuih. skrg adakah irfan pun akan kacau aku buat kuih.. oh irfan mama tak bleh jln lg..so terkawal lg la..cuma org utara ckp merap je laa..takleh tgk takde org keliling dia..dia akan menjerit minta 'bantuan teman'! haha
ini antara yg aku search pasal mixer.. of coz lah yg ni harga riban2..kopak duit mak! takde la aku nk beli mcm ni..lain la aku dpt durian runtuh..uhmm durian runtuh konon..nk beli durian sebijik pun tak terbeli lg..hahahaha
ha any idea where to get a mixer..and which brand is really2 good, cheap, and worth it kalo beli? tlg ye! makasih..muahhhh!
p/s: rasanye yg ketiga nih ok laa kot harga dia..tak mahal sgt..mcm stand mixer yg lain tu..kan kan?

13.7.09

M@t@

MATA memandang..MATA menjeling..MATA yg menawan~~lalala [ala ini lagu mata tu..]
lihat lah MATAhariku..suara tangisanku..ku bersedih kerna panah cinta menusuk kalbuku o0oooo...[ni lagu matahari]
bunga2 MATAhari...anggun mekar..di tamansari..warna jingga~~lalalala...[haa..lagu matahari by maya tu..]
wah..byknye MATA disini..tak masukkan MATTA fair lagi tu..
yg aku nk ckp actually pasal mata..sepasang mata yg bulat dan comel milik si baby irfan..
hehe since last tuesday, terkejut aku bila amik dr nursery, mata kanan irfan mcm merah2..OMG! Irfan sakit mata ke~~ huhu..kak ipar aku yg kebetulan dtg time tu, bitau suh titikkan susu ibu dlm mata irfan.. aku mcm "oh ye ke?" tp tak buat pun..hahahaha
rabu, kebetulan irfan ada checkup utk 5mths punya...doktor tgk..dia cuma assume maybe bcoz of panas panas panas masih lagi panas [mcm lagu ifah raziah..hahaha] kot..tp kalo jd lg teruk, dia suggest suh beli ubat kat farmasi..
the next day, mcm biase hantar pegi nursery lg..bila amik ptg tu..cik puan 'pengetua' taska irfan pun bitau irfan sakit mata...oh aku steady je laa..sbb mmg tawu pun..hhahaha.. pastu dia tak bg irfan dtg nursery..lalu aku pun ckp lah irfan tu jangkit dari nursery tu la..oh rupanya dh 2 org kena..hampeh.. tak pasal2 takleh hantar sampai irfan baik.. ermm.. so Jumaat..irfan cuti! mama pun cuti!!! cubaan menitiskan susu dlm mata irfan cuma berjaya sekali saje.. lain2 trial hampeh je..keaktifan irfan tidak dpt disangkal lagi..hoho..tambahan ngan bulu mata yg panjang..lg menepis semua titisan2 susu itu..
maka ari Sabtu, mata irfan seblah kiri pulak berjangkit..adeh..parah la camni..
Ahad..beli laa ubat yg doktor suggest tu.. dgn setitik sj, arini mata irfan kembali bersinar..(itu pun atas kehebatan abah irfan yg menitikkan ubat dgn jaya nye) uyehhhh...
so irfan sudah masuk balik nursery..
mama pun keje balik..
tp nape tetiba mata mama rasa mcm gatal2 ni..OMG...wat saspennnn je!

7.7.09

JulaJuli

Jula juli julai..is coming~!!!!

perghhh skali tgk calendar..sudah bulan julai.. cepat btol thn ni berlalu..dh habis half year pun! erm ape yg aku dh buat sepanjang half year nih? ermm, a ah laa.. aku cuti berpantang 2 bulan.. 2 bulan berlalu mcm cepat je.. that's y tak terasa buat apa sgt tu.. ahha, irfan pun dah 4 bulan 3 minggu.. next week dah 5 bulan..
Alhamdulillah..badan irfan pun dah sedap dh pegang..dia pun dh pandai meniarap cuma rajin ngan tak je dia nk meniarap tu..hahaha.. dia lebih byk membuat percubaan utk bangun sendiri terus.. mula la angkat kepala dan bahu dia..isk isk..tak sabar nk berdiri sendiri kot..kalo pegang dia pun dh mula melompat2..kata org budak zaman skrg, mmg cepat matang pun.. ye la kot~

ttg aku, hmm finally, ura2 department aku berpindah ke bukit raja menjadi kenyataan...huhu tak best sebenarnye. First, sbb bertambah lah kilometer aku ke tmpt keje..bertambah juga tol nye..
Second, nk hantar n amik irfan akt nursery pun kena kluar masuk tol pulak (sbb nursery kat opis lama).. erm nk tukar baru..mcm tak best je area ni..nk cari lain pun satu hal plak.. malas lah! Third, kena masuk awal!!!! arghh kul 8 dh masuk opis.. dh la jauh..kena masuk awal.. parking pun jauh nak mampos..ape hal? huhu..dah laa after 8.30 dh kena cut gaji..tah haper2..mcm operator plak..huhu apekan daya...keje jadi kuli macam ni lah..sabar je lah!

Aha, ttg mangotouch.. kami ada buka booth kat Pameran Kerja Kawin 09, kat Kompleks Kraf, Jln Conlay.. ala yg ada iklan kat TV tu.. ha sape2 nk kawin bleh la jenguk2.. 10 hari tau..4 july-13 july...arini pelancarannye!

Adeh, aku blogging ni sbb rasa ngantuk teramat lah sgt.. maklum laa.skrg dh kena bangun awal utk pegi keje.. huhu..bila la nk terbiasa ni..huhu..bila ngantuk, aku akan makan dan makan dan makan.. bleh gemuk lah nampak gayanye.. erm..tetiba terasa nk makan durian plak..my feveret ever...huhu..tak sempat telan yg abg aku bawa dr penang semlm.. kalo lebih, nk buat cucur durian la ptg ni.. ermm yummiey! aaaa nk balikkk...tp baru pukul 10.46pg..ohhhhhhhww....(*.* )

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...