17.4.09

hari-hari

salam..
ya aloyaaaa... beta sudah kembali berkerja arini..di hari jumaat...semua org kata alang2 tu amik je laa cuti.. tp malas lah..byk lagi aku hari lain yg penting utk aku amik cuti..
hari kire 62 hari dah..kelmarin baru je besday 2 month alif irfan.. happy 2 months baby!!! pejam celik pejam celik dh dua bulan..cepat jugak.. tak terasa pun cuti lama tu.. ye laa bukannya cuti pegi melancong.. cuti penuh ngan dugaan lagi menguji kesabaran..sabar je laa..

++Irfan berusia 3 hari..b4 masuk ICU++

++Irfan dlm incubator..huhu sian dia panas gak lama2 dok dlm tu..++
ye, ALIF IRFAN... tu nama putera sulung merangkap hero sejati malaya masakini..hahhaha haii tingat balik time penamaan baby ni..mengalahkan penamaan calon nk mengundi plak.. itu tak kena ini tak kena.. last2 baby dh 2 weeks baru letak nama..eloklah baby b4 tu kena masuk ICU sbb kena demam kuning.. sian baby, nangis2 kena salai atas bawah dlm incubator tu.. kluar2 spital gelap, biru, pucat je baby tu.. skrg tidak lagi.. dh sihat dah..
lepas letak nama..terus buat cukur jambul baby.. terus botak ceng anak aku tu..hoho ++Irfan cukur jambul..hoho menjadi si botak..++
every week ade je laa sakit dlm berpantang tu..sampai laa semlm..bleh plak aku demam.. kire cukup2 laa 60hari cuti tu, ade la sehari dua je yg aku bleh kluar berjalan tanpa sakit.. huhu..sabar je la labuuuu...
Alhamdulillah, baby dh ade babysitter, jiran depan umah aku.. tp utk sementara je.. tgh dok cari yg len gak ni.. mintak dpt yg ok laa.. amin..
oklah, dh masuk keje..takde masa plak nk tulis panjang2.. tu je la utk kali nih.. ciauuuu~~~

++ Alif Irfan(1.5months) said " helo evribadi~~hau hau"++

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...