1.9.09

utara ku

kampung ku indah sentosa..
kedamaian sekeliling..
ada trekta, ada kereta proton saga..
marilah balik tak benti... (hentam je la lirik last ni..)

huray huray!
keseronokan balik kampung aku nun di utara masih bergetar dijiwa..ohh puas rasanya..meski pun rasa satttt sgt..(sat = sekejap) tp aku sempat jelajah sampai ke kawasan kampung sebenar a.k.a umah tok aku kat changlun nun..hihi..

jumaat lepas balik umah FIL kat bagan serai..hehe berjaya berbuka puasa dgn makanan baru yg cuba diperkenalkan oleh hubby since thn lepas, baru thn ni dpt jumpa, iaitu kurasan (ke kurasam?) oh sungguh sedap..mmg akan terpahat dlm ingatan..huahahaha.. nanti balik bagan serai kena cari lg..biar pakcik tu kenai aku plak..sbb dia sgt mengenali diri encik hubby yg membeli darinya sedari hubby blom akil baligh lagi..hihihi..

ahad, pulang ke umah mamita ku pulak..tp kami terus shoot balik kedah, umah wan din n tok teh terchenta di changlun! waweee..dah 2 thn tak buka posa sana..dan aku sentiasa pastikan aku pegi ke pasar ramadhan stadium alor star utk beli kuih2 berharga seposen saja! diulang seposen sebijik!!!! sakit ati yg dibawa dr KL penangan dek kuih popiah KL berharga 70sen sebijik dan rata-rata 5 bijik = 2 henggit..lalu aku membeli byk gila kuih2 di 'param' stadium tu.. meskipun aku tak terjumpa gerai feveret seposen tu (x dpt tunjuk kat hubby), tp aku tetap jumpa depa jual kuih singgit 5bijik ataupun singgit 4 bijik.. ok what!! daripada kena beli 2 henggit 5 bijik..siap ngan tak sedap pun tu..haa..
dah balik umah tok, tgk2 abg aku jumpa kuih sebijik seposen tu..mmg ada lg rupanya! (camne aku bleh tak jumpa?!)
oh sempat membeli baju melayu si omey2 sepasang..hhihi..tp baju mama ngan abah omey2 tak beli pun lg..tak pasal2 kami plak kena ikut tema encik baby utk raya thn ni..haha
oh encik wan din dan pn tok teh sgt gumbira tidak terperi melihat anak cucu cicit depa pulang berbuka bersama..ditambah ngan kehadiran family mak ndak jugak..dtg dgn tiba2..hehe..
oh di sambung plak ngan hepi besday adik aku yg tidak diseprais pun...ala kami dh sepraiskan dh masa on the way balik penang kat RnR..hihi

hari isnin, menyibukkan diri di penang, settlekan baju2 utk hubby dan adik aku utk kenduri tawin2 adik aku tu.. pastu aku dgn jaya nye bersama hubby dan kazen pegi ke saloon utk hairstyle terbaru kami..(mcm anggun je rasa) hahahha..berbuka di umah saje..tp as i told b4, mak membuat hidangan mini buffet dirumah..sengkak perut aku sehingga ke sahur..alhamdulillah..

++pastinya rambut baruku tidak mungkin seperti ini++

dan skrg...

aku mengantuk..
aku nak tido lg..
nak balik..
katil dan bantal yg sejuk dek hawa hujan...
mahu ku hempuk diri disitu..
ohh
ohh...
tp aku still kat tmpt keje lg..
huhu (T_T)


yg ngantuk sgt2 ni,

8 comments:

d i d a said...

wirda, tahun ni baju raya kita jgn sama noo...haha.

param kat stadium tu mmg best ar. dah la murah, byk bnda2 best lak tu. dan yg plg best stiap gerai ada label menu tak payah nak selit2 celah org nak tgk juai apa. kan? last year aku salu p, tawun ni x dpt la..lepak BBST aje. hihi.

oh ya. mmbe aku donat kata cian kat hg. meh aku habaq BBST tu adalah bandar baru salak tinggi. haha amacam best dak??

NisS^ImmEr said...

woo cuti sakan akak nih..kuih seposen tu yg saiz comey2 tu ka?

Anonymous said...

gi surau la tido jap ...

^wirda^ said...

ida :: haah mmg best..sanggup aku dh sampai jitra patah blk nk pi situ gak..hoho..aku br je nk tanya hg lg bbst tu apa..sebaik dh jawab..lapang sket dada aku..haha

nis :: ye la hat tu la..comel2..

Ros said...

utara mu, utara ku jua..kita se utara...

hushuss said...

wirda, kami suka koi hat sekupang satu tu..memang sedap kan..masuk sekali ja dlm mulut klu nak mkn, takyah nak pegang2...indahnyaa kampung di utara...ohhhh

^wirda^ said...

ye btol btol btol..sgt hebat org utara membuat kuih tak kira dimana jua ia berada..hahaha

Ros said...

ya...hidup utara!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...