17.11.08

setahun

Assalamualaikum..
wah rasa mcm bersopan santun sket kali ni..
setahun? dah setahun berlalu rupanya..16 November datang lagi.. teringat lagi time nih, aku still dok buat persiapan door gift utk tetamu yg akan dtg kenduri aku esok...mlm tu aku akan sah jadi milik si hubby.. sibuk jugak jadi pengantin.. nk rileks2 takleh jugak..sbb kenduri aku..kena laa tlg gak ape yg patut kan.. paling takleh lupa, hujan lebat dgn angin kencang petang tu.. abis barang2 doorgift yg nk tgh packing tu berterbangan jatuh..sebbaik ada gak 2 3 org sepupu aku yg ada kat umah gak time tu..kena laa redah hujan kutip benda2 tu semua...huhu.. sabar je lah.. =p
perjalanan hidup thn pertama..uhm uhm..mcm2..ada time happy- pegi vacation lah, dpt keje baru, pindah umah sendiri, bla bla bla....tp ada time yg penuh challenge..but life must go on...juz hadapi dgn senyuman.. bakkata m.daud kilau -"senyumlah..senyumlah..ahaiiii cek mek molek.."
biase lah hidup berumah tangga..ihikk..mcm dulu aku mcm dgr je org ckp mcm tu..thn pertama, mmg byk challenge la itu la ini laa.. bila kena go thru sendiri..mau tauuu laa...huhu.. camne pun, alhamdullilah..sebesar mana pun challenge yg datang.. besar lagi perut aku yg tgh pregnant 6 bulan lebih ni..hahaha..ini rezeki terbesar buat kami.. insyaAllah..kami yakin,akan ada rezeki anak ni nanti...challenges tu pasti berakhir!
ahha- semlm, hubby buat seprais2 rupanya..asalnye mmg kami plan nk pi jln2 cari pasal je...pi amik2 gambar aku yg preggy nih kat taman2 astakona memane ke.. skali pepagi hubby aku sibuk nk ajak kluar.. nk jumpa membe dia la kejap konon...skali rupanya dia dh book studio dr membe photography gak.. wah seprais hakuuu..haha.. sonokk gile sebenarnye.. ada gambar dlm whiteroom..dark background..best2...tak cukup ngan tu.. rupanya berpakat plak ngan best frenz aku, siap bawa kek plak.. hihikk terharu nya daku inihhhh.. ihihi..
thanks hubby...ailebiu lahhh!!! thanks to elis n acad jugak..
haa.. utk hubby..akhirnya berjaya gak aku create photobook bg kat dia... it's juz to bring us back to our sweet memories from the 1st day we met.... jenuh aku cari gambar dari dolu2 punya..tu je mampu aku buat.. tu pun dh hampir nk terkantoi dh.. susah btol aku nk melancarkan seprais kat dia.. leceh btol..byk btol yg dia dok curiga.. tak terer kaver btol lah aku nih..hihihi..
oklah..panjang sgt ni.. sempat gak nk tulis blog panjang2 dikala kerja berlonggok2...
to my XO hubby, Hepi 1st Anniversary!!

4.11.08

pelik!

pelik pelik..ape yg pelik? ntah..sbb aku pun pelik ape yg peliknya entry kali ni..
tp mesti ada org tu yg akan ckp "ceh dia buat jugak entry pelik ni"..hihi.. but this is not dedicated to u laa..hahaha even maybe ada sikit kot.. eh ade ke.. eh tak kot.. hahaha... few frenz yg dok nun jauh2 nun tertanya2 rupa bentuk aku time pregnant ni..haha sepraisss.. ceh sepraiss konon..padahal tak tertangkap pun gambar aku lagi.. usung je kamera tu pi amik gambar org sini kawin org sana kawin.. tp gambar sendiri jugak lupa nk amik..perut pun dh membesar dh.. jln pun dh start sakit sana sini.. wahh sudah 25 minggu, lebih kurang 6 bulan laa..trimester two is finally almost over!!! maknanya, i have that one final trimester of pregnancy to enjoy..and suffer through..uh uh..mcm mana ye agaknye. saspen gile nih!!! ha skrg dh rasa baby tu tendang2, gerak2..bukan setakat rasa tp bleh nampak lg time dia tgh gerak tu.. agak pelik, terkejut, dan kagum lah masa 1st time nampak..Bukti kebesaran Allah SWT... Allahuakbar!
So skrg nih mmg tgh survey mana2 ada sales utk barangan baby ni.. nk plak dh nk mega sale.. takpun tunggu jualan akhir tahun..lgpun, pantang pulak mak aku ckp beli barang baby awal2 ni, selagi tak cukup 7 bulan.. takpe.. aku tak kisah pun.. takde laa kalut nk beli pun skrg.. kalo sape2 ade port baikkkk punya utk beli brg baby baikkkkk punya... informlah aku ye!!
ok ciawzz!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...