19.9.08

ceritera ramadhan

haa kejap je dah masuk hari ke 19 puasa..kurang dari 2 minggu nk raya.. dan kire2 lagi 5 hari aku perlu keje b4 balik raya!! yeeeeaaahhhh..bestnye.. tak sempat lg puasa ngan mak abah..hihi..buka puasa mak suka beli lauk penuh meja.. over btol...kalah buffet ramadhan..padahal nk makan brapa org je..isk isk.. kat kl nih susah btol nk cari daging bakar...balik2 ikan bakar, ayam bakar.. tu je.. daging ke sotong ke susah btol nk jumpa.. tatau la kalo kat area lain..huhuh balik penang mesti mau cariiiii...oyehhhh! ohw.. lupa plak dah ada family mentua.. kena gak balik berbuka kat sana.. hihi.. bz bz..
hah esok last weekend puasa kat KL..baju raya..ye kena cari baju raya..utk hubby je la.. aku dah ada kot. cuma pencarian tudung laa...mungkin mengundang masalah.. leceh btol nk cari.. bukan aku terer sgt bab pilih tudung ni.. slalu rembat mak punya je.. huhuhu... uhm mana mau cari ek.. jalan TAR? masjid india? ke kompleks PKNS...uhmmm susah gak.. semua tmpt sesak tuu.. ngan aku preggy megy ni..sure letih+lapar+penin..ohwww (*.* )....
ape tema kaler utk 1st time raya ni haa.. jeng jeng jeng.....tunggu....

5.9.08

pensel

Haaaaa..akhirnya dpt gak create new ceritera..huhu..nih semua sbb salah password. aku pun dah lupa password apa aku guna..hahhaha maklumlah dah lama tak buka.. pastu nk reset balik, ada laa dekat seminggu baru bleh masuk email reset tu.. huhu..lembab!
okeh.. patutnye aku dah karang 2 3 story..tp memandangkan kehegehan internet menguasai laptop ku..maka aku combine je la semua..jadilah kisah pensel... pensel? eh bukan filem pensel yg tak dpt sambutan sbb takde publisiti tu tau..(aku pun tak paham apsal lah dorang tak bg publisiti..siann...padahal menang je award kat FFIM haritu..)..tp ni citer pasal...err apa kata baca je laa dulu...
last wiken aku pegi check up perutku yg kian membesar ni.. hihi.. alhamdulillah.. baby sihat... dah gerak2 even aku blom rasa lagi..hihi posisi dah jadi huruf L..dah memanjang dah..kalo ukur ada laa lebih kurang panjang pensel..ihihi...(so dah tau ek pensel tu apa?) actually doktor dah bitau anak ape.. saje je aku takmo announce lagi kat sini... kasi saspen skett... yg dah tau tu diam2 je la dulu..lalalala.. ermm pasal mama baby ni plak.. check2..skali kandungan gula tinggi la plak... huhu risau aku.. dah 2 kali check (tmpt berlainan) tp result same.. huhu terpaksa laa control..nih dah masuk bulan puasa..bila puasa, insyaAllah kurang sket aku makan maka kurang lah gula tu.. agaknye lah....mintak2 laaa kan..
haa.. Puasa! ni 1st Ramadhan aku sambut ngan hubby..hihikk... dulu aku nih pemalas gile nk bgn sahur..apatah lg masak lauk sahur..hah jgn harap la! tp bila dah kawin..kena laa buang tabiat tu..maka bgn lah si isteri ini memasak sahur utk kami..hoyehh..tak sangka berjaya aku buat semua tu..hihi...tp masalahnye satu je laa.. otak aku ni pun rasanye dah kekeringan idea nk masak apa dah..huhu baru 5 hari puasa.. isk isk..ada lagi 25 hari... ohhh tidakkk...! ntah last2 nanti makan roti je kot..nasiblaa.. hihi..
oklah..mata aku sudah kelipok-kelipok even baru kul 1121..ohh ngantuk di tmpt keje..hu hu hu..nk tido..bye~

Selamat berpuasa dan selamat berbuka puasa!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...