18.7.08

Anggur

ceritera anggur???.. haa ini bukan kisah buah anggur atau cara2 menanam anggur bg menyahut RMK9 mcm org2 di negeri Indera Kayangan tu buat.. ini juga bukan kisah pasal kenapa anggur itu cuma ada 3 kaler..it's about me and my lil' tiny baby in my womb..hihi..
semlm pegi buat checkup since aku bleeding sket..then dr. scan laa tgk..ahha kali ni dah nampak..si comel bergerak2..Alhamdulillah, still ada heartbeat..terharunye tgk dia..mcm tak percaya je..even she's about 2cm long...soooo tiny...like the size of a GRAPE..(and now korang tau y the title is about "anggur"..hahaha..)
kalo baca pasal how your baby growing week by week, kire skrg ni baby ku baru 9 weeks, dan time ni lah dia punya eyelids are appearing and the sex organs are forming. tp for sure la tak nampak lagi..hehhe.. ha gambar bawah nih secara jelasnye lah..tp kalo scan, takde la nampak sampai mcm ni..hihi..

10.7.08

mum-to-be

dzzzzzzz&^$%^&$##%W***zzzzzzzz
weng weng weng.. mmg weng rasanye dlm pala aku ni.. dizzy~~tired~~flu+cough+fever~~ohwww~~(*.* )~
dah dekat sebulan aku kena morning sickness yg khas utk ibu2 mengandung ni.. tp aku rasa aku bukan takat morning jer..tgh hari, malam semua sapu.. adeh.. mau tak longlai badan ni.. dah la tak lalu nk makan nasi.. terpaksa la ngadap benda2 lain..tak kisah la.. sbb aku makan jer.. tp sampai bila..??jemu dah pun skrg ni..
nasi putih..ohh lauk pauk.. mmg semua pun takleh tgk mahupun terhidu bau2an masakan2 tu..bwekkkk wekkk lah jawabnye aku.. kelmarin tetiba je bau jiran aku masak nasi...tumis2 lagi...arggghh sengsaranye rasa...loya tekak aku ni.. huhu tetiap ari kena makan luar.. huhu bukan bagus sgt makan kat luar tu.. tp nk buat mcm mana.. huhu..sian hubby kena gak makan kat luar..ok gak..rasa mcm time berchenta dolu2..hahha
hmm.. 1st time pregnant mmg saspen.. nk plak dok jauh ngan mak.. org paling berpengalaman bab2 beranak ni.. aku nih plak main makan jer.. asal tingin makan je.. hihi..so terpaksa la baca buku sket.. tanya member2..amik petua itu ini... haa sape2 yg ada petua sile la bitau ye..
btw, esok nk balik penang.. haa tau tak..aku tingin nk makan nasi beriani kapitan....aaaahhh sedappp tu.. nyum nyummy.. tak sabar ni.. lambat btol nk esok..!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...