28.5.08

menghitung hari..

Menghitung Hari.... hah tajuk nih macam lagu Kris Dayanti pun ada.. tp harini aku takde la nk cerita pasal Kris Dayanti... sbb ini blog aku.. bukan blog Kris Dayanti.. hehehe..
kenapa aku menghitung hari? hari utk ape? slalu org yg menghitung hari ni bila nk kawin la bertunang laa.. tapi aku dah settle dah semua tu.. hitung hari utk baby??? opssstttt... blom ada rezeki lagi laa.. hahaha.. kalo korang tak sabar sgt nk tgk aku ada baby.. sediakan hadiah baikkkkk punya kat baby aku nanti..hahhahaha...
Actually harini aku dah dpt surat resign dari HR.. huhu aku dah tender resign 3 weeks ago.. sbb dah dpt keje kat KL...ihikk.. sudah tidak berjauhan dgn pujangga hati... alhamdulillah... cuma sedih la nk tinggal keje kat sini.. uhm uhm.. takpe lah takmo la citer lagi pasal benda tu.. sbb harini bukan last day aku lagi.. aku cuma menghitung hari je.. ada la lagi seminggu..
Hari ni.. ape yg menarik.. oh kluar sket topik kisah chenta ku dan hubby.. harini time lunch, tetiba je Kak Shila buat seprais2 datang penang from singapore.. rupa2nya utk farewell our manager.. ex manager dia gak.. hehe.. bagus btol la.. best lagi dpt souvenir dari s'pore.. Thanks, Kak Shila... dgr citer2 shopping kat Singapore, rasa teringin sgt nk pi sana... nk shopping la ape lagi.. nak plak skrg asyik tgk kat TV jer iklan2 pulau singa tu.. harap2 org2 sana tak garang mcm singa, mcm org egypt..hehe.. org egypt jgn marah noo.. (ceh macam ada je org egypt nk baca blog aku..ahaks!) Oh memandangkan aku dah terblogging dlm nih.. ape lagi hubby ku sayang~bawalah dakuuu pergiiii~~~Singapore!!! Buat la seprais ticket utk hari bapa ke..erk ape kaitan hari bapa utk aku plak.. lantak la.. janji daku nk pegi jugakkkk!! lalalalala...

24.5.08

C1881

Besday tu sama lah dengan hari jadi, sama jugak ngan hari lahir..semua org mesti ada hari lahir...tp jgn pelik kalo aku ckp nenek aku takde hari lahir.. haa seriuss.. mmg btol dia takde tarikh lahir.. dia lahir 1921..aku tau pun masa aku kena buat salasilah keluarga Form 1 dulu.. hehe.. so everyday is my grandma besday! best gak mcm tu kan.. hahaha..
Namun ada apa dgn besday ye??? ada apa lagi.. ada kek besday... ada seprais2 party... ada hadiah... tp yg paling penting ada umur yg meningkatlah! ada garisan penuaan di wajah! haa maka dgn itu ada laa manusia2 yg kekurangan muda ini pegi kedai yg bleh "cucuk tang sana..cucuk tang sini.." nk bagi nampak dia tu muda remaja lagi... come on laa..sampai bila nk cucuk kan??? kite nih bukan bleh stop kan bumi yg berputar siang dan malam.. masa..hari..tahun tetap berjalan..tua tu ttp tua..dari dok sibuk nk cucuk sana sini tu.. igt2lah jugak..bukan kite manusia je yg tua.. bumi pun dah tua tau....uhukk!
Ok, takmo la citer panjang lebar sgt...aku pun kesuntukan masa ni..mesti korang heran apa kaitan ngan tajuk ceritera C1881 tu..actually harini, selain dari besday nenek aku.. harini juga dikire besday hasben terchenta ku itu..meh nyanyi sket...
Hepi besday to u..
hepi besday to u..
hepi besday to hubby...
hepi besday to u~!!!!
(yeayyyy tepuk2.....!)

ha kire tradisi.. mesti la nk buat seprais bila besday2 ni.. tp biase la aku nih bukan terer sgt bab2 seprais nih.. mesti kantoi.. hahahha sbb aku akan terover excited mcm kata stacy.."alamak! terlebih sudah!".. so of coz laa dpt di hidu dek hasben aku tu.. last2 aku tak buat pun.. hahah.. sbb dia pun bz pegi seminar.. tah haper2 laa..

daku menghadiah dia seketul jam..bukan jam dinding mahupun jam loceng..tp jam tangan..itu yg C1881 tu stand for Cerutti 1881...hehe..saje laa..sekadar memenuhi kehendak yg ditulis dlm goal book tahunan dia.. dan sekadar menggantikan 2 ketul jam dia yg sudah terdampar pilu di atas meja solek.. huhu.. mmg muka penuh keceriaan dan keharuan bila dia dpt jam tu.. hik hik.. soke la aku bila dia soke...

++Cerutti 1881++
so, mcm org slalu wish, aku pun nk wish moga hubby panjang umur, sihat, murah rezeki, ceria, hensem lagi bergaya..bla bla bla... erk.. dah la tak larat dah.. ciauu....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...