3.4.08

'ana di padang pasir lah~!!


Salammmmmmmmm~!!!

Bulan ini ceritera ana pasal ana pegi padang pasirunlazi..wah wah... ini rentetan dari award yg hubby dpt tu la.. ape lagi semestinya lah aku tumpang sekaki..lalalala maka merasa lah kaki ini memijak di bumi yg nyata bumi Egypt...
++Ayuh kite pegii~~++


Kami pegi in group (semua yg dpt award mlm tu).. terbang bersama Emirates Fly..felaiiiii~~~(^v^)~~ dan felaiiiii lagi..sampai kami transit di Dubai..lama lah jugak transit..dlm 4 jam camtu.. mmg le tatau nk buat ape.. dah sampai pepagi buta kat situ.. tp epot Dubai tu mmg tak kire masa, bz nak mampos.. sbb byk flight yg transit kat situ.. sampai kalo dorang nk tido.. tido je tepi2 koridor tu.. mmg epot paling bz lah aku rasa...
++Transit @ Dubai++

Lepas breakfast, terus terbang lagi bersama Emirates..kami pun felai lagi~~dan makan lagi dlm tu.. dan felai lagi..dan lagi.. oh nak Emirate menarik..takde lah bosan sgt.. bleh je main games,tgk movie,dgr lagu..so bak kata Saida AF6.."ok le tu!"
++Sebbaik ada menda ni++

Akhirnya...weeeeeeee~....kami sampai di Cairoooo!! Sebbaik egypt time tu, musim spring..so tak panas lah..sejukkk lagi..Sampai je, kami terus pegi melawat museum egypt.. kat situ ada semua barang2 dlm pyramid.. segala harta benda firaun dan kerabat2 dia semua dlm tu.. mostly batu laa..rajin org2 mesir nih ukir batu.. sampai skrg pun kekal mcm tu lagi.. ada gak sedikit kekaguman kat situ..sayangnye xleh amik gambar utk tayang kat korang..kukikuki...
++Hotel kami++

Day2- Ahha, pagi2 lagi dah kena kuar hotel sbb nk pegi pyramid.. sebut pasal hotel..wahhh bestnye, bilik kami besarrrrr gitu.. ihikk
++yuhuu..bilik daku++

Ok kami nye 1st trip harini, pegi pyramid.. ha mesti ramai yg tak sangka pyramid tu rupanye2 dlm area pekan cairo tu jugak.. kalo kite tgk kat tv slalu.. nampak mcm pyramid tu duduk nunnnnn jauh di tgh padang pasir... tp sebenarnye tak jauh pun.. kire dari hotel kami tu, kalo jalan kaki pun dah bleh sampai.. tp kawasan sekitar pyramid tu padang pasir lah..
++ohh tak percaya rasanya++

Sampai je depan pyramid, mmg aku rasa WOWWWWWWWW!!!!! kagum giler.. mmg keajaiban dunia.. kalo tgk kat tv tu.. mcm takde rasa pa pe sgt.. tp bila tgk depan mata..mmg tersgt2 kagum! Bayangkan macam mane dorang angkat batu2 dari Luxor yg terletak beratus2 KM tu..sampai ke cairo..dan bina pyramid... dasat tok2 arab dolu2 ni...
++berlatarbelakangkan 3 pyramid terbesar++

++Hubby cemolot ngan Spinx++

ohw, best moment...naik unta... ahhhhh takuttt giler.. rasa mcm nk tersungkur... tp tok arab situ kaki pau je keje.. asyik2 mintak tips.. hampeh btol.. :P
++daku naik unta...wah!++

Day- 3 Kami pegi Alexandria... ade satu tmpt tu, mmg berdebu giler.. tp bila pegi city area.. mmg cantik.. bersih lah dari bandar cairo.. bandar alexandria di persisiran pantai.. mcm kat gurney drive tu la..angin pun kencang gile..sampai nk melayang je rasa..


++Ini tiang ape tah.. aku pun lupa..monumen Raja Alexandria kot++


++meaww..ini rumah api terbesar..mcm kubu pun ada++


++Atas umah api tu lah++

Day-4 Pegi melawat pyramid version 1.. version yg mula2 dorang buat.. tak cantik mcm yg 3 great pyramid tu lah..yg nih bersegi2.. pastu kami pegi shoppingggg~!!! tp yg takbestnye.. masa shopping kejap je...tak sempat nk borong byk2.. huhu...
++Pyramid Ver.1++

++ At Alasbaster Spinx++
Malam tu..kami naik cruise..belayar kat sg Nil... tgk Belly dancing.. perghh...larat minah tu bergelek punya lama.. dah laa seksi... jamu mata je la...
++ Belly Dancing++
++Baru sudah belajar++


Day-5 haa sudah tiba masanya utk pulang... ohww bestnye pulangggg mesia.. rindu gile makanan kite.. dok egypt nih.. pagi petang siang malam.. makan benda yg sama... oh tidakk. sehari dua bleh lagi tahan.. kalo dah sampai 5 hari dok ngadap benda same.. jemuuuuu siotttt... rasa loya tekak2..nak makan... so sampai je KL.. terus kami cari kedai tomyam... hah belasah tomyam puas2... mmg puas....


++Memory ngan awek2 egypt++
itulah.. mmg btol kata org dolu2... hujan emas negeri org, hujan baru negeri sendiri.. lebih baik negeri sendiri..walaupun hujan batu tu sakit.. tp biarlah.. janji ada tomyam.. uhuuu..ape kaitanye? tah aku pun tatau... ciawww.....

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...