13.1.08

sang pengantin

++mari bershooting diluar pula++

ah-ha.. ulala..ceriteraku kali nih pasal sang pengantin yg tak abih2 nk bergambar lagi.. sape lagi kalo bukan kami.. lalala.. ala bukan tetiap hari nk kawin kan.. walaupun dah dua bulan kami kawin, baru laa ada kesempatan nk buat outdoor shooting nih..hehe.. bz sgt ke kami nih??? hehehe.. dah nk bergambar kena laa plak cari sang jurumekap dan yg sewaktu dengannye..huhuh leceh2.. last minute lagi sejam setengah nk shooting baru aku sibuk cari kedai.. so what do u expect? mestilah takde mak andam.. at last dpt satu kedai nih.. dia tinggal satu je mak andam ni.. tp dia tgh cuti bersalin..masih dlm pantang, baru 2 weeks.. so atas persetujuan 2 pihak...aku pun pegi umah dia terus.. haa tak kire laa..aku dah kesuntukan masa dan waktu..hahaha..
herm..kl..kl.. sampai ke makeup pun ada harga ikut tmpt gak kan.. bleh dikatakan 2 kali ganda dari tmpt asalku.. huhu nak buat mcm mane.. semua org cari makan..nk sara hidup kat kota metropolitan ni bukan senang kan.. high maintanance la katakan..
++kena blaja mekap sendiri la lepas nih..bleh gak buat duit++

at last kami nye shooting dah delay sejam.. hoho.. aku harap sgt tak hujan petang tu.. tp siapalah aku dengan sebuah harapan itu.. hujan jugak ptg tu..isk isk.. sebbaik tak lama.. maka dengan itu most of the pichas ada la gambar awan berarak mendung ala2 kedukaan tu.. huhu.. takpe laa lepas tu dah ada sunset plak.. hehe..

++ngee~ketibaan sang pengantin++

btw, thanks to my dear kazen aliya sbb tlah menjadi tukang angkat barang, photographer belakang tabir yg malu2 dan juga berlakon menjadi mak andam aku..hahaha.. jasamu dikenang.. nah aku letak gambar hang dlm nih sebagai bukti perkhidmatan anda.. ngee~~

++pegawaiperkhidmatan cum photog belakang tabir cum ala2 mak andam++

buat kami nye OP, geng CP.. tengkiu byk2..sori la sbb tunggu kami lama gak.. lagipun kami mengamalkan customer is always right..hahaha
++muka2 yg terlibat termasuk yg tgh amik gambar nih (b la tu)++

hermm.. letey jugak shooting2 nih.. igt jadi model tak letey.. slama nih dok jadi photographer tatau plak, amik gambar org, suh posing itu ini, dorang tu letey rupanye.. hehhehe takpe laa berkhidmat utk diri sendiri kan..
++kaedah menghilangkan keletihan..felaiii~++

erm rasa mcm nk amik photo studio jugakk..tp bilakah agak2nye? ngee..adakah aku mempunyai kesempatan itu??? kupipi....~(^v^ )~++our ending session++

carmila

carmila..?carmila bukannya gadis melayu yg Jamal Abdillah nyanyi tu..bukan juga sebuah basikal yg tersadai kat tepi pondok pak guard tu..tp bukan bermakna ia seketul sabun buku.. Carmila hanyalah sebuah apartment di PJU 5..ape ke halnye dgn carmila? carmila tu apartment baru kami la.. tu je..lalalalala...
3 hari lepas kami pindah umah sewa yg baru.. ni kire termasuk dlm azam baru kami lah jugak..even aku tak pindah kl lagi..tp kami ttp memerlukan umah utk kami berdua, mcm kata Acha Sepriasa, berdua lebih baik!
pindah2 nih mmg letey.. tu baru transfer dr sebuah bilik sederhana ke sebuah apartment..nanti kalo nk pindah dr sebuah apartment ke sebuah rumah superlink..erkk..mau dua tiga minggu baru habis kemas...huhuhu...sebbaik ada adik ku yg gagah berani juga sepupu2 yg baik ati serta kawan2 yg budiman..hehehe..sempat juga hubby buat seprais lagi ngan tv lcd baru..hampeh.. baikk punye plan.. U're perfect surprise maker la bebeh! Alhamdulillah..ada gak rezeki kami utk penuhkan rumah yg kosong dgn seketul dua perabot.. nampak laa mcm umah org kawin sket kan..ngee~~ sayangnye aku masih tak duduk situ..aaaaa nak pindah jugakkkk....!

9.1.08

ceritera surprise!

++hepibesday2me++

Oh, 9! Angka ni tok aku sebut sembilan.. kalo amber chia sebut jiu..bon jovi pula sebut nine.. si maria mercedes tu sebut nueve... biar ape pun org nk sebut angka taugeh nih, bg aku angka ni melambangkan suatu permulaan ceritera buat diri aku sejak 26 tahun yg lalu...erm dah lama tu..setiap sembilan hari yg berlalu pada setiap tahun baru..tanpa angan dan sedar..usia ku meningkat lagi..err kali ni yg ke brape ek? rasa nye awal2 lagi aku dah sebut kot..hehhehe..
Ape yg menariknye dgn besday aku kali ni? mestilah sbb ada si hubby.. ye laa dulu pun ada dia jugak..tahun seblum tu pun ada dia jugak.. tp bezanya dolu2 tu dia boifrenz je..pastu thn lepas dia tunangan daku...dan kini..semestinya dia suami daku..lalalalala...
tak kisah ape pun status dia.. dia ttp suwiiiitttt sgt seperti dulu kala tiba besday aku...
again, dia bg seprais lagi..yg pasti bukan satu je...bukan juga dua.. hehehe..btw, thanks alots for celebrating my besday with my kazen n frenz..thanks for the special gift..ohhhh i'm loving it!!!! err bukan hadiah mcD tau..!so next year buat lah lagi ye..hehehe..even every year dia buat seprais tp aku ttp takleh hagak ape benda laa dia nk buat..pandai btol dia buat muka innocent..mcm kurak-kurak dlm perahu btol..sbb dia mmg tawu aku suke seprais2 nih.. tu yg best tentang dia.... tp aku kawin bukan sbb dia suka bg seprais2.. tp sbb dia adalah dia..! Love u hubby~! Muahx!!

++darihubbybuatdiriku++

6.1.08

pangkor oh pangkor

ah! akhirnya jejak jua kakiku di pulau pangkor...first time jugak buat si hubby...pegi pun sbb company hubby buat family day kat situ..empat hari beb berkampung kat situ... slamber aku minta cuti 2 hari kat bos...sebbaik dapat..so takde la hubby aku jadi bujang kat sane..hehehehe..ade bau2 jeles tak ayat aku tu? ;p

++b beraksi dgn harapan menjadi seorang gaban++

ermm empat hari tu mmg pack ngan aktiviti, pulun btol dorang nih organize..tp bagus gak dr dok melangut je kan...aku yg tak penah snorkling ni at last dpt jugak rasa, mcm tu jugak ngan hubby...mmg best! aku try berkayak balik selepas 10 thn aku tak main kayak..ape lagi..lenguh la lengan aku lepas tu.. pegi jungle tracking kat waterfall..huhu byk pacat..geli siott..ngee..sempat gak natang tu naik kat kaki aku..panjat2 ni pun dah 10 thn gak aku tinggalkan..time jadi kadet lalat hijau (KRS) dulu mmg ada la buat keje2 mcm nih..tp itu kan dulu...

++letey aku mendaki dgn berbekalkan selipar jepun++

haa ada satu ceritera menarik time aku melawat salah satu kilang buat kerepek ikan yg slalu glemer kat pangkot ni..turun dari van, semua sibuk nk serbu kedai jualan, tp sebbaik kami punya tourist guide tu ajak tgk cara proses dulu..time masuk tmpt pemprosesan ikan, dimana ikan2 disiang dan dijemur...mata ku terpana pada sorang nyonya tua yg bz bebenor dok susun ikan..dia tak sedar agaknye time tu semua org dok tgk tangan dia yg dah melupas lagi kemerah2an tu, err aku pun tak sure ape kena ngan tangan dia.. tp slamber je dia tak pakai sarung tangan mcm pekerja lain..! huhu lepas tu kami masuk la balik kedai jualan td.. yg pasti semua org tak beli kerepek ikan tu dan yg sewaktu dengannya... hahaha tu kalo tak tgk proses, sure semua pakat angkut berguni2 dah.. maka dgn itu.. aku, hubby serta yg lain mmg banned kerepek pangkor kluaran HS (hanya nama singkatan je) tu..huhuhu..loya siott...!

++hehe ini lah tmpt keramat itoooo++

1.1.08

ambang 2008

2008
Alhamdulillah, aku bersyukur kerna aku masih bernafas di bumi Allah swt ini..
Gumbira rasanya hati ini pabila tercoret sejarah manis hidupku bergelar isteri menjadi penutup ceritera kasih 2007.
Kali ini lembaran baru ku buka bersama hubby...melakar impian meniti hari2 yg mendatang..
azam baru, keta baru, pindah rumah baru, perabot baru, tv baru, peti ais baru, bla bla bla..
eii perempuan..perempuan.. hehehe actually baru tu bukan ape.. sbb takde yg lama, so kena lah beli..bila namanye beli, mestilah baru kan..nama pun baru kawin.. paham2 je la..
papepun..aku doakan mudah2an kami dimurahkan rezeki..dikurniakan cahaya mata..insyaAllah..
dan yg paling aku nak, mudah2an aku dpt keje baru kat KL nun.. huhu sian si hubby dok sorang2 kat sane.. sian jugak kat aku dok kat penang...siannye kat kami..huhu..
whatever it is..thanks to hubby kerana memahami keje ku yg bz tah haper2..
akan aku tukar keje demi kamu!

Gudbye 2007!

Welcome Great Year 2008!






LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...